Cât pe ce să-şi piardă viaţa! Un ieşean a căzut într-o prăpastie din apropiere de Dorna Arini


Intră acum și în grupul de

Un  ieşean în vârstă de 27 de ani a fost la un pas să-şi piardă viaţa, după ce a căzut de pe o stâncă, în zona de munte a judeţului Suceava. Bărbatul, care s-a prăbuşit în gol de la o înălţime de aproximativ 20 de metri, a fost scos din prăpastie de un echipaj de jandarmi montani şi salvamontişti.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, acţiunea de salvare a avut loc în noaptea de luni spre marţi, după ce o persoană a semnalat telefonic,  la ora 03.55, că un prieten s-a accidentat într-o prăpastie din apropierea comunei sucevene Dorna Arini.

stanca

Un echipaj format din doi jandarmi montani şi patru salvamontişti s-a deplasat în zona respectivă şi a acordat primele îngrijiri medicale rănitului, care se afla în stare de semiinconştienţă şi prezenta o plagă la cap şi multiple fracturi, apoi a acesta a fost transportat până într-o zonă accesibilă, de unde a fost preluat de un echipaj de Ambulanţă şi transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

IJJ Suceava a mai precizat că prietenii tânărului au declarat că acesta se afla la o petrecere organizată la o cabană din apropiere, iar la un moment dat a părăsit incinta şi, necunoscând zona, a căzut şi s-a accidentat.

Potrivit directoruuil medical al Spitalului municipal Vatra Dornei, medicul chirurg Cristian Rusu,  pacientul a fost adus, marţi dimineaţa, la Compartimentul de Primiri Urgenţe unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu “politraumatism, în observaţie suspect de fracturi costale, plagă contuză regiunea occipitală prin cădere accidentală, stare de ebrietate, conştient”.

Medicul dornean a spus că pacientul, fiind ieşean, a solicitat să părăsească spitalul din Vatra Dornei, urmând, probabil, să se adreseze unei unităţi spitaliceşti din Iaşi.

 


Intră acum și în grupul de