Profesorii suceveni implicaţi în organizarea Concursului internaţional „Mathématiques sans frontières” şi-au dat întâlnire la Biroul Francez


Intră acum și în grupul de

 

Profesorii din județul Suceava, implicați în organizarea și desfășurarea concursului internaţional „Mathématiques sans frontières”, se vor întâlni miercuri, începând cu ora 18:00, la Biroul Francez de la Casa Prieteniei, unde vor realiza un bilanț al activității desfășurate pe parcursul acestui an.

Totodată, coordonatorii concursului, prof. Tamara Sabin și Edmond Emanual Sabin, vor face o prezentarea a istoricului acestei competiții, dar și a implicațiilor sale la nivel de deschiderea internațională a învățământului sucevean, precizează reprezentanţii Biroului Francez.

Concurs de matematica

Concursul internațional „Mathématiques sans frontières” este un concurs de matematică în limbi străine, la care participă elevi din 35 de țări.

Scopul concursului este de a favoriza interesul pentru studiul matematicii, munca în echipă, participarea  elevilor și comunicarea într-o limbă străină. Organizatorul internațional este „Inspection pédagogique régionale de mathématiques„ (Franța), iar organizatorul național este Școala Gimnazială Nr.1 Suceava (http://msfromania.ro).

 


Intră acum și în grupul de