Ţigări de peste 150.000 lei, găsite de polițiștii de frontieră din Rădăuți într-un autoturism abandonat


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, atât în PTF Siret, cât şi la frontiera verde, 18.460 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri, 10 iunie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul PTF Siret au descoperit şi confiscat din bagajele personale a doi bărbaţi, cu dublă cetăţenie, româno-ucraineană, cantitatea de 2.660 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

„Cei doi cetăţeni, Cristin B. de 33 şi Ion S. de 44 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 18.000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 3.300 lei au fost ridicată în vederea confiscării”, a declarat Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai spus că și poliţiştii din cadrul Sectorului PF Rădăuţi au descoperit în apropierea frontierei de stat un autoturism abandonat plin cu colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

„În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 15.500 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 155.000 de lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării”, a precizat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a explicat că au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz în vederea cercetarii în comun a evenimentului şi documentării întregii activităţi infracţionale.

 


Intră acum și în grupul de