Elevii suceveni din mediul rural au obținut 50 de premii și mențiuni la a X-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică „Acolada”


Intră acum și în grupul de

La Bogdănești a avut loc sâmbătă, 6 iunie, cea de-a X-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „Acolada” adresat elevilor din mediul rural şi desfăşurat în parteneriat cu Colegiul Național „Ştefan cel Mare” Suceava.

examen scris

Potrivit IȘJ Suceava, concursul a reunit 131 de elevi din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a din 21 localităţi ale judeţelor Botoşani, Bacău şi Suceava, iar la final s-au acordat 16 premii şi 44 menţiuni.

Elevii din judeţul Suceava au obținut șase premii I, cinci premii II, cinci premii III şi 34 de menţiuni.

„Ca şi la celelalte nouă ediţii ale concursului, premiile în obiecte au fost asigurate de către DEDEMAN, patronii acestei mari reţele de bricolaj fiind originari din comuna Bogdănești. Premiile oferite de sponsori au constat în tablete, microsisteme DVD, aparate foto, genţi pentru picnic, lăzi frigorifice, seturi de palete de tenis, valoarea totală a premiilor fiind de 11700 lei”, a transmis inspectorul școlar general prof. Gheorghe Lazăr.

El a mai spus că toţi elevii participanţi şi însoţitorii acestora au luat masa la Biserica Pogorârea Sfântului Duh din Bogdăneşti, costurile fiind acoperite de același sponsor.

Totodată, Lazăr a menționat că în desfăşurarea concursului s-au implicat şi Editurile Taida din Iaşi şi Bârchi din Timişoara care au oferit cărţi pentru toţi concurenţii, iar Primăria din Bogdăneşti a finanţat concursul cu suma de 1000 de lei pentru achiziţionarea de cărţi care au fost oferite de organizatori tuturor elevilor participanţi.

Principalul organizator al Concursului Interjudeţean de Matematică „Acolada” a fost Vasile Solcanu, profesor de matematică la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bogdăneşti, acesta fiind sprijinit de directorul școlii, profesoara  Nicoleta Ursuţu.


Intră acum și în grupul de