Masă rotundă pe tema normelor de conservare a documentelor şi a valorificării colecţiilor speciale, la USV


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează în zilele de 12-14 iunie 2015 o masă rotundă pe tema normelor de conservare a documentelor şi a valorificării colecţiilor speciale, eveniment la care sunt așteptați invitaţi din Republica Moldova şi Ucraina.

Foto_Universitate

Potrivit reprezentanților USV, masa rotundă va fi urmată de aplicaţii pe teren, în Bucovina, ce au ca temă „Aplicarea normelor de conservare a documentelor în biblioteci. Modalităţi de valorificare şi promovare a colecţiilor speciale – patrimoniu, carte veche”, ce vor fi organizate la sfârşitul acestei săptâmâni de Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prin Stela Purici – Şefa Serviciului Comunicarea Colecţiilor, Ramona Ţabrea și Anişoara-Nina Dumitrov.

Evenimentele vor debuta vineri, 12 iunie, de la ora 11.00, cu un cuvânt de bun venit adresat de prof. univ. dr. Rodica Nagy, directoarea Bibliotecii USV.

Sursa citată mai arată că evenimentul va continua prin susținerea unor comunicări științifice de prof. univ. dr. Ştefan Purici („Modalităţi de cooperare în cadrul consorţiului universităţilor din Republica Moldova, România şi Ucraina”), Marcela Slusarciuc, director executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră („Oportunităţi de promovare a patromoniului cultural prin cooperare transfrontalieră”), Liliana Cobzaru („Înfiinţarea fondului de carte veche în Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava), Despina Rotaru („Valori bibliofile în Biblioteca universităţii – Conservare şi valorificare”), Anişoara Budui, Anişoara-Nina Dumitrov („Modalităţi de valorificare a presei vechi”), Ramona Ţabrea („Integrarea noilor tehnologii în activităţile Bibliotecii Universităţii „Ştefan cel Mare”. Sistemul integrat de bibliotecă – Aleph 500”).

De asemenea, în zilele de 13 şi 14 iunie, la Centrul de formare continuă de la Vatra Dornei, vor fi experimentate practic elemente de valorificare a patrimoniului cultural, având ca obiect Muzeul internaţional al ouălor încondeiate de la Vama şi fondurile patrimoniale ale mănăstirilor Voroneţ şi Humor.

„Printre numeroşii invitaţi ai acestui eveniment se vor afla personalităţi din domeniu din Republica Moldova (Liubovi Karnaeva – Directoarea Bibliotecii Ştiinţifice Medicale a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Moldova, Ecaterina Zasmenco – Directoarea Bibliotecii Centrale a Universităţii de Stat din Moldova, Olga Plămădeală – Şefa Serviciului Colecţii Speciale, Biblioteca Centrală a Universităţii de Stat din Moldova, Nona Şoroc – Şefa Serviciului Colecţii Speciale, Biblioteca Ştiinţifică Medicală a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Moldova) şi din Ucraina (Myhailo Zusman – Directorul Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii Naţionale din Cernăuţi, Nastasia Zahorodna – Directoarea adjunctă cu probleme științifice a Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii Naţionale din Cernăuţi şi Oxana Sichkar-Tsymbalyuk – Şefa Serviciului Carte Rară şi Manuscrise din cadrul aceleiaşi instituţii)”, se menționează într-un comunicat de presă trimis de reprezentanții USV.

 


Intră acum și în grupul de