Doi ucraineni au fost prinși în Vama Siret cu acte false pentru autocamioanele pe care le conduceau


Intră acum și în grupul de

Doi cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră suceveni după ce au fost prinși în Vama Siret cu certificate de înmatriculare false şi o carte verde falsificată pentru autocamioanele pe care le conduceau.

vama Siret

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, cei doi cetăţeni ucraineni, unul de 35, iar altul de 38 de ani, s-au prezentat duminică, 21 iunie, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, la volanul a două autocamioane marca DAF.

Poroch-Seriţan a menționat că bărbaţii au prezentat pentru cele doua mijloace de transport documentele solicitate, însă pentru că existau suspiciuni s-a trecut la efectuarea unor verificări în linia a doua de control.

Astfel, polițiștii de frontieră au constatat faptul că certificatele de înmatriculare ale celor două auto-marfare nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond a unor documente autentice fiind false total, realizate prin imprimare laser.

De asemenea cartea verde prezentată pentru control de unul dintre ucraineni a fost falsificată, fiind modificată perioada valabilităţii.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale, punerea în circulaţie a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare sau înregistrare şi tractarea unei semiremorci neînmatriculate sau neînregistrate sau cu numere false de înmatriculare sau înregistrare”, a declarat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

 

 


Intră acum și în grupul de