Profesor sucevean de la Universitatea din Indiana, în conferință la USV


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc conferinţa cu tema „Mai are moderația politică o şansă în România de astazi?” susţinută de Aurelian Crăiuţu, personalitate internaţională marcantă în domeniul filozofiei şi ştiinţelor politice.

Afis conferinta_Aurelian_Craiutu

Evenimentul va avea loc joi, 25 iunie, de la ora 11.00, în Aula din Corpul E a USV.

Potrivit reprezentanților USV, Aurelian Crăiuţu, originar din Suceava, este titular al unui doctorat obţinut în 1999 la Universitatea Princeton pentru care a câştigat Premiul Leo Strauss, premiul american pentru Ştiinţe Politice acordat celei mai bune teze de doctorat în domeniul teoriei politice.

Astăzi, Aurelian Crăiuţu este profesor în cadrul Departamentului de Științe Politice al Indiana University, Bloomington. A activat de asemenea la Duke University, University of Northern Iowa, Université Paris II, Panthéon – Assas.

„Cercetările profesorului Aurelian Crăiuţu sunt orientate către gândirea politică și socială franceză (Montesquieu, Tocqueville, Madame de Staël, Guizot, Aron), ideologiile politice (liberalism, conservatorism), precum și către teoriile tranziției la democrație și ale consolidării democratice”, se arată într-un comunicat de presă trimis de reprezentanții USV.

Sursa citată a mai arătat că universitarul este autorul a numeroase volume de specialitate publicate în străinătate, printre care A Virtue of Courageous Minds. Moderation in French Political Thought sau Tocqueville on America after 1840: Letters and Other Writings, dar și în România – Dialog şi libertate: Eseuri în onoarea lui Mihai, Elogiu libertăţii sau Elogiul moderaţiei.

Totodată, Aurelian Crăiuţu a publicat numeroase articole în reviste prestigioase și este editor asociat al European Journal of Political Theory.

 

 


Intră acum și în grupul de