Radarele „în cascadă” le-au venit de hac şoferilor vitezomani! Peste 400 de amenzi în valoare de 120.000 de lei, aplicate pe drumurile naţionale din judeţ


Intră acum și în grupul de

Viteza excesivă este una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, sâmbătă şi duminică, între orele 08:00 – 13:00, respectiv 15:00-20:00, Serviciul Rutier Suceava a organizat şi desfăşurat acţiuni pe linia combaterii excesului de viteză, aparatele radar fiind dispuse în sistem „cascadă” pe principalele drumuri naţionale din judeţ DN 2, DN 17, DN 2E, DN 2H.

În cadrul acţiunii au fost constatate patru  infracţiuni.

radar

De asemenea, au fost aplicate 404  sancţiuni contravenţionale,  în valoare de 120.222 lei.

„Cele mai multe sancţiuni, 262, au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză. Pentru abaterile constatate au fost reţinute 24 permise de conducere, din care 14 pentru viteză şi 8 pentru depăşiri neregulamentare, 2 permise fiind reţinute pentru alte abateri”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

În cadrul acţiunii au fost retrase şi 2 certificate de înmatriculare pentru lipsă RCA şi lipsă ITP, mai precizează sursa citată.

IPJ Suceava a oferit şi câteva exemple concrete pentru a ilustra situaţiile expuse mai sus.

Un bărbat de 24 de ani a condus autoturismul pe str. Argestru din mun. Vatra Dornei cu viteza de 113 km/h.

Un alt tânăr de 24 ani din mun. Iaşi, a condus auto pe DN 2 în localitatea Oniceni cu viteza de 116 km/h (+56).

  Un bărbat de 37 ani a condus auto pe DN 2 cu viteza de 143 km/h şi a efectuat manevra de depăşire neregulamentară a unui alt autoturism.

Un minor de 17 ani din comuna Arbore, a condus autoturismul pe DJ 178 D, pe raza orașului Cajvana, fără a poseda permis de conducere, autoturismul fiind neînmatriculat, numărul de înmatriculare aplicat fiind fals și a fost implicat într-un eveniment rutier , părăsind locul producerii acestuia.


Intră acum și în grupul de