Liderul PMP Suceava: „E timpul unei reforme masive a clasei politice şi doar cetăţenii o pot face”


Intră acum și în grupul de

Corneliu Popovici susţine o conferinţă de presă la sediul PMP Suceava.

Adrian Puiu, preşedintele PMP Rădăuţi:

„Săptămână de săptămână, prefectul tot spune că face eforturi ca să rezolve situaţia de la Rădăuţi. Problemele majore ale oraşului, din păcate, rămân şi va mai trece o vară şi încă o iarnă şi ele se vor adânci. Proiectele minime sunt în blocaj total.

Dezvoltatorii imobiliari din Rădăuţi sunt nemultumiţi pentru că nu ştiu cum să îşi rezolve lucrurile. Oamenii nu se pot racorda la utilităţi. E un nou secretar care poate rezolva problemele curente, dar cele majore sunt în impas. Apreciez ce fac funcţionarii care reuşesc să acopere unele chestiuni. E de apreciat că pot organiza Zilele municipiului.

Exista o dublă culpă, cea a consilierilor locali care au boicotat şedinţele anul trecut şi apoi au funcţionat imoral, şi cea a autorităţilor judeţene şi naţionale care şi-au arătat nepăsarea pentru Rădăuţi”.

Corneliu Popovici, liderul PMP Suceava:

Corneliu Popovici (2)

„Doi vinovaţi sunt la Rădăuţi. Pe de o parte, consilierii, prin inactivitatea lor li nevoinţa, pentru că e doar vorba de voinţa celor de la PSD de a declanşa alegerile anticipate, aşa cum se cerea conform legii ca să existe un nou CL.

Am obseravat mesajul preşedintelui CJ de a invita la aeroport pe toţi pentru a da soluţii tehnice. Dacă trebuie să vina societatea civilă şi parlamentarii să dea soluţii pentru aeroport înseamnă că nu ştim pe ce lume trăim. Există un contract şi o dată când trebuiau finalizate lucrările. Mă asteptam ca după vizita la aeroport să se vină cu nişte explicaţii la nişte cauze. Eu nu am receptţionat un mesaj clar, care ar fi cauzele pentru care nu e gata lucrarea pe 31 iulie 2015.

Cine suporta pierderile? Nici CJ şi nici constructorul. Nu s-au discutat probleme de fond, ci doar de forma. S-au ales cu o fotografie de grup şi un film.

Mă aşteptam ca politicienii să ia atitudine pentru ce s-a întamplat în Parlament cu pensiile parlamentarilor. Văd încă Suceava plină cu sloganul <<Doar Ponta poate da pensiile>>. Mai trebuia scris că poate da doar parlamentarilor. Prezenţa la vot a acestei legi a fost mai mare ca la moţiunea de cenzură. Pe nici un parlamentar sucevean nu l-am văzut să ia poziţie. Am făcut un calcul şi ies 42.500 lei pe care trebuie să îi suporte contribuabilul, lunar, pentru parlamentarii suceveni actuali.

Legea asta e jignitoare faţă de alegatori. PMP îşi propune ca aceşti bani, pentru cei care doresc, să fie donaţi olimpicilor suceveni. Avem multe exemple. Propunem ca parlamentarii care doresc să facă asta să vină la noi, iar costurile notariale pentru întreaga acţiune le suportam noi.

Vom propune parlamentarilor noştri în vederea modificării statutului aleşilor pentru că nu e normal ca un parlamentar să îşi poată aproba un venit care să mi-l bag în buzunar pentru ca aşa vreau eu.

Apel către suceveni: PMP face apel către zona ONG, mediul universitar şi sindical, a tinerilor, pentru că e timpul să se adopte o atitudine militantă şi presupune o implicare directă în politica locală. Nu neaparat de a se înscrie în PMP. Programul Rabla pentru politicieni trebuie stopat. Avem aceiaşi oameni învechiţi de  25 de ani, care s-au tot rotit şi tot ei conduc azi judeţul.

E agitatie în partide şi vedem cum se aşează tot aceiaşi în alte scaune. Le convine de minune programul asta. Parlamentarii vor primari, primarii vor parlamentari. Tot ei acolo. Alesul neamului nu mai e alesul neamului pentru că a uitat de el. E timpul unei reforme masive a clasei politice şi doar cetăţenii o pot face.”


Intră acum și în grupul de