Primarul Rădăuţiului, Aurel Olărean: „Îi mulţumesc prefectului că mă protejează”


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat, vineri, că reprezentanţi ai mai multor confesiuni din municipiul Rădăuţi i-au solicitat să facă demersurile pentru a-şi putea exercita mandatul de primar, în condiţiile în care în lipsa unei conduceri, la Primărie nu se pot elibera autorizaţii de construire.

„Pe timp de vară, lumea vrea să construiască şi e nevoie de autorizaţii de construire”, a spus Olărean.

El a arătat însă că va lăsa lucrurile să evolueze fără să conteste noul ordin al prefectului de Suceava prin care se prelungeşte suspendarea din funcţie, chiar în condiţiile în care el este acum judecat sub control judiciar.

aurel olarean

Aurel Olărean a arătat că nu vrea să intervină în decizia autorităţilor şi a subliniat că dacă prefectul a fost sincer atunci când a declarat că a dispus măsura pentru a-l proteja şi a nu încălca unele dintre condiţiile controlului judiciar, nu poate decât să-i mulţumească.

„Îi mulţumesc prefectului că mă protejează”, a spus primarul suspendat al municipiului Rădăuţi.

În baza prevederile art. 71, alin. (1- 4) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin Ordinul nr. 221 din 24.06.2015, prefectul judeţului Suceava, a constatat suspendarea de drept a mandatului de primar al municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, a domnului Olărean Aurel, pe perioada măsurii controlului judiciar.

Instituţia Prefectului – judeţul Suceava a transmis acest act administrativ Ministerului Afacerilor Interne – Direcţia Generală pentru Îndrumarea şi Controlul Instituţiei Prefectului, Autorităţii Electorale Permanente, Primăriei Rădăuţi, cât şi domnului Olărean Aurel, se artă într-un comunicat al Prefecturii.


Intră acum și în grupul de