Flutur cere prefectilor responsabilitate la aplicarea legilor proprietatii


Intră acum și în grupul de

Afirmatia apartine ministrului Agriculturii Gheorghe Flutur.

Flutur a spus intr-o conferinta de presa organizata simbata la Suceava ca doreste accelerarea reformei proprietatii motiv pentru care a promovat prin ordonanta de urgenta textele de lege din pachetul de legi pe care Guvernul si-a asumat raspunderea.

„Avem in vedere lunile de vara in care se poate face punere in posesie, cand ziua e mare si poti sa lucrezi faza de teren. De aceea am dat drumul legilor care rezolva retrocedarea integrala a tuturor proprietarilor”, a spus ministrul Agriculturii. El a precizat ca prin Ordonanta de urgenta referitoare la proprietate vor fi infiintate, tribunalele pamantului care vor judeca cu celeritate toate procesele, vor fi infiintate birouri cadastrale in mai multe localitati pentru a se incepe intabularea terenurilor in Cartea Funciara, va putea fi accesata renta viagera in vederea stimularii concentrarii terenurilor de la proprietarii in varsta la cei tineri si vor putea fi acordate despagubiri persoanelor care nu vor putea intra in posesia bunurilor imobiliare, terenuri si cladiri, pe care le-au detinut.

Ministrul Agriculturii a subliniat ca va solicita prefectilor sa organizeze cu foarte multa responsabilitate aplicarea legilor proprietatii.

„Este vara, vreme buna, sa ne apucam de retrocedat”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de