O lumânare lăsată aprinsă a provocat un incendiu violent la o gospodărie din comuna Şaru Dornei


Intră acum și în grupul de

O lumânare lăsată aprinsă și nesupravegheată a provocat duminică după-amiază, un incendiu violent la o gospodărie din satul Todireni, comuna Şaru Dornei, pompierii luptându-se cu flăcările aproximativ patru ore.

incendiu casa

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat duminică, 12 iulie, la ora 15:22, la fața locului deplasându-se două autospeciale de pompieri din Vatra Dornei.

„La sosirea echipajelor, ardeau violent etajul şi mansarda casei de locuit, construită din lemn şi acoperită cu azbociment, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă, la o anexă şi la o gospodărie învecinată”, a spus Găleată.

El a arătat că în urma incendiului devastator au ars mansarda locuinţei pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, plafonul etajului şi bunuri casnice.

Totodată, s-au degradat pereţii exteriori ai etajului pe o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi, precum şi tâmplărie din lemn.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului flacăra provenită de la o lumânare lăsată aprinsă şi nesupravegheată.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari au salvat parterul casei, o anexă şi locuinţa învecinată”, a menționat plt.adj. Alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de