Weekend plin de amenzi. Polițiștii suceveni au aplicat sancțiuni de peste 500.000 de lei


Intră acum și în grupul de

În perioada 17 – 19 iulie 2015, polițiștii suceveni au organizat mai multe activități pentru menținerea unui climat de siguranță publică, ocazie cu care au fost aplicate amenzi de peste 500.000 de lei.

Potrivit unei informări a IPJ Suceava, zilnic, pe raza întregului județ zilnic au acţionat, în medie, 200 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, dar şi poliţişti din cadrul Serviciului Transporturi Suceava.

politisti control

De asemenea, acţiunile au fost sprijinite şi de poliţiştii din celelalte structuri operative şi din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

„S-a urmărit, în principal, prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională, precum şi menţinerea climatului de ordine publică, verificarea şi asigurarea respectării regulilor generale de comerţ, prevenirea şi combaterea oricăror activităţi ilicite”, se arată în comunicatul Poliției.

Astfel, în cele trei zile au fost organizate 74 de acţiuni punctuale, fiind executate 402 controale în pieţe, târguri, baruri şi alte locaţii de interes operativ și au fost  verificate 281 de societăţi comerciale.

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat 33 de infracţiuni, 20 de persoane fiind cercetate în cadrul unor dosare de penale.

Totodată, au fost aplicate 831 de amenzi în valoare de 510.190 lei, iar bunuri în valoare totală de aproape 60.000 lei au fost confiscate sau indisponibilizate.

În weekend, polițiștii de la Rutieră au reținut 27 de permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Acțiunile oamenilor legii au vizat și prevenirea şi combaterea infracțiunilor comise în trenuri sau gări, astfel au fost executate 28 de patrulări în trenurile de călători şi 18 patrulări în staţii şi triaje.

Polițiștii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 2.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de