Gospodărie din Sadova cuprinsă de flăcări din cauza unui cablu electric defect


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit în cursul zilei de marți, 21 iulie, la gospodăria unui bărbat din comuna suceveană Sadova, punând în pericol și o locuință învecinată. La fața locului au intervenit cinci autospeciale de pompieri şi o ambulanţă SMURD.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată a explicat că la sosirea echipajelor ardeau violent casa de locuit şi anexele gospodăreşti construite din lemn.

incendiu pompieri (6)

După aproximativ patru ore, incendiul a fost lichidat. Flăcările au mistuit casa de locuit pe o suprafaţă de 180 de metri pătraţi, adăpostul de animale pe 150 de metri pătraţi, un atelier şi alte anexe, construcţii corp comun, pe 100 de metri pătraţi, şi acoperişul bucătăriei de vară pe 60 de metri pătraţi.

Găleată a mai arătat că flăcările au distrus documente personale, mobilier, stolerie, obiecte electronice şi electrocasnice și s-au degradat unelte agricole, utilaje pentru debitat lemn şi un atelaj hipo. În incendiu au pierit o vacă şi trei porci. Pompierii au salvat bucătăria de vară şi gospodăria învecinată.

„Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarului, care a suferit arsuri de gradele I şi II la nivelul mâinilor, însă bărbatul a refuzat transportul la o unitate spitalicească”, a mai spus plt.adj. Alin Găleată.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a flăcărilor efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect sau cu izolaţia deteriorată.


Intră acum și în grupul de