Două mașini s-au tamponat în Areni din cauza acordării greșite de prioritate


Intră acum și în grupul de

Traficul din municipiul Suceava a fost blocat circa 40 de minute, la o oră de vârf, în cursul zilei de vineri, 7 august, după ce a avut loc un accident de circulație din cauza neacordării corecte de prioritate.

tamponare neacordare prioritate 1

Poliția Județeană a informat că vineri, în jurul orei 14.15, pe B-dul 1 Mai, din municipiul Suceava, un tânăr de 19 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, la intersecţia cu strada Mihai Viteazul, a efectuat virajul la stânga şi nu a acordat prioritate autoturismului condus regulamentar de un bărbat de 46 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu, care circula din sens opus.

În acest fel, cele două mașini s-au tamponat, o femeie de 47 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu, pasageră în autoturismul care circula regulamentar, fiind rănită ușor.

tamponare neacordare prioritate 2

Polițiștii i-au testat pe cei doi șoferi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, și au întocmit un dosar penal.

Oamenii legii au evidențiat faptul că accidentul s-a produs în condițiile „interpretării legislaţiei rutiere după reguli personale”.

În acest sens, polițiștii suceveni au arătat că tânărul de 19 ani a ,,beneficiat” de clemenţa unui alt şofer care circula pe acelaşi sens de mers cu şoferul de 46 de ani, pe banda a doua de circulaţie. Şoferul ,,binevoitor” l-a semnalizat pe tânărul de 19 ani cu farurile pentru a-i acorda prioritate, deşi conform legislaţiei rutiere, tânărul de 19 ani trebuia să acorde prioritate. Mica înţelegere nu a fost sesizată şi de şoferul de 46 de ani din comuna Ciprian Porumbescu, care circula regulamentar pe prima bandă şi care a tamponat vehiculul condus de tânăr.

„Din fericire, urmările evenimentului nu au fost grave, însă recomandăm şoferilor să respecte legislaţia rutieră cu stricteţe pentru a nu pune în pericol vieţile lor şi a celorlalţi participanţi la trafic”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Polițiștii atrag atenţia cu privire la situaţiile în care persoane rău-intenţionate, care au prioritate în trafic, dând dovadă de un spirit ,,binevoitor” acordă prioritate vehiculului care schimbă direcţia de mers şi în ultima clipă îl tamponează intenţionat, solicitând ulterior sume de bani pentru înţelegeri amiabile. Pentru a nu cădea victime ale unor astfel de practici, oamenii legii solicită ca șoferii să dea dovadă de responsabilitate în trafic şi să respectate cu stricteţe legea.


Intră acum și în grupul de