Liftieră din spital anchetată după ce a primit 1.500 de euro pentru a influența medicii suceveni să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală


Intră acum și în grupul de

O femeie care a dat speranțe unei persoane că se va pensiona pe caz de boală pentru că are influență asupra unor medici din cadrul spitalului sau policlinicilor din municipiul Suceava a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile. Femeia este acuzată că a luat 1.500 de euro pentru a-i determina pe medici să întocmească actele de pensionare.

mita(1)

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus în cursul zilei de marți, 11 august a.c., punerea în mişcare a acţiunii penale şi au instituit măsura controlului judiciar pentru  60 de zile faţă de inculpata Maria Străchinescu. Femeia, liftieră în Spitalul Judeţean Suceava, este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

Maria Străchinescu este acuzată că în cursul lunii martie 2014 şi în perioada iunie – august 2015 în mod repetat a pretins şi primit în mod direct de la P.V. şi P.D. suma de 1.500 de euro. În cursul lunii martie 2014 ar fi primit 1.000 de euro, iar  în perioada iunie – august 2015 suma de 500 de euro, bani pentru sine sau pentru altcineva.

Femeia a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului sau policlinicilor din municipiul Suceava și a promis că îi va determina pe medici să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală numitului P.D..

Totodată, procurorii au menționat că în acest caz au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, din care una la sediul unei persoane juridice, în zilele de 11 și 12 august 2015.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava şi a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava.

 


Intră acum și în grupul de