Ministrul Agriculturii indeamna taranii sa cumpere utilaje si sa acceseze SAPARD


Intră acum și în grupul de

Flutur a spus ca 60 la suta din pretul aparatelor de muls, tancurilor de racire sau moto-cositoarelor este subventionat de stat.

El a precizat ca pentru agricultorii din zona de munte sprijinul acordat de Guvern este de 300 de miliarde de lei vechi. Ministrul a mai aratat ca aceste utilaje achizitionate cu subventie de la stat nu pot fi instrainate, dar a mai spus ca firmele distribuitoare vor acorda service gratuit pentru o anumita perioada de functionare.

Ministrul Agriculturii i-a mai indemnat pe agricultorii din zona de munte sa acceseze programe SAPARD pentru ferme sau unitati de procesare, precizand ca acum au posibilitatea sa garanteze cu viitoarea investitie.

„Sa fiti mai curajosi in programul SAPARD”, le-a spus ministrul Agriculturii celor prezenti la manifestare, aratand ca pentru astfel de proiecte SAPARD a alocat 700 de milioane de euro pentru urmatorul an si jumatate.

Flutur a subliniat ca pentru sprijinirea sectorului agricol Ministerul Agriculturii va aloca importante sume de bani pentru obtinerea de credite pentru infiintarea de ferme sau pentru modernizarea acestora.

„Vom aloca fonduri nu pe pomeni electorale ci pe investitii”, a subliniat ministrul Agriculturii.


Intră acum și în grupul de