In Suceava-rata somajului constanta in luna iunie si iulie


Intră acum și în grupul de

La 31 iulie 2005, numarul total de someri inregistrati in evidenta A.J.O.F.M. Suceava a fost de 17.184 persoane, din care 6.904 femei (39%).

Un numar de 719 someri au intrat in evidenta AJOFM in cursul lunii iulie si beneficiaza de indemnizatie de somaj.

Din totalul de 5042 someri aflati in plata, 171 sunt absolventi de institutii de invatamant ai promotiei 2004.

Au iesit din evidentele agentiei un numar de 610 someri in plata si 1593 someri neindemnizati, fie prin incadrare in munca, fie pentru ca nu au reinnoit cererea de solicitare de loc de munca.

In aceasta luna un numar de 577 persoane din randul celor aflate in evidenta AJOFM s-au incadrat cu preponderenta in urmatoarele meserii: sofer, dulgher, zidar, vanzator, muncitor necalificat in constructii.

Pe categorii socio-profesionale, din numarul total de someri inregistrati, 2% au studii superioare, 12% sunt persoane cu nivel de instruire liceal si postliceal si 86% sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial sau profesional.

Ponderea pe categorii socio-profesionale pentru somerii in plata, in evidenta agentiei, este urmatoarea: 3% sunt persoane cu studii superioare, 23% sunt persoane cu nivel de instruire liceal si postliceal, iar 74% sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial si profesional.

Cele mai afectate de somaj raman in continuare persoanele cu varsta cuprinsa intre 30-39 ani si cele cu varsta cuprinsa intre 40-49 ani, cu o pondere de 29%, respectiv 26% din totalul somerilor.

„Reamintim somerilor beneficiari de indemnizatie de somaj ca, in cazul in care nu participa la cursurile de calificare/recalificare sau alte servicii oferite de AJOFM Suceava, in urma consilierii profesionale, plata indemnizatiei va inceta” a declarat Constantin Suvar, director executiv al AJOFM Suceava.


Intră acum și în grupul de