Sanctiuni aplicate firmelor care nu respecta legislatia de mediu


Intră acum și în grupul de

Astfel, Asociatia Familiala „Zepciuc Costea” din Brodina a fost amendata intrucat functiona fara autorizatie de mediu. Celelalte doua sanctiuni au fost aplicate firmelor „Trans Geo” si „Lemn Plai” din Stulpicani si respectiv Vicovu de Sus pentru deteriorarea calitatii solului prin depozitarea necontrolata a deseurilor din material lemnos.

Tot in cursul saptamanii trecute, un numar de 55 de instalatii de debitat material lemnos de pe raza judetului Suceava, au fost decuplate de la reteaua de electricitate, pentru ca nu aveau incheiate contracte cu „Electrica”. Valoarea prejudiciului cauzat „Electrica” de catre cei 55 de consumatori fraudulosi a fost estimata la 190 de milioane de lei.

De asemenea, a fost confiscata o cantitate de 435 de metri cubi de material lemnos si au fost aplicate 83 de sanctiuni contraventionale in suma de aproximativ 355 de milioane, pentru infractiuni la regimul silvic. Echipe complexe din care fac parte, printre altii, politisti, procurori si comisari ai Garzii Financiare si de Mediu, verifica de cateva saptamani gaterele din tara si modul in care acestea functioneaza, dupa ce s-a constatat ca activitatea acestui gen de instalatii a determinat accentuarea efectelor precipitatiilor abundente din iulie.


Intră acum și în grupul de