Aproximativ 10 000 de pelerini catolici au participat la Sanctuarul de la Cacica


Intră acum și în grupul de

Slujba religioasa a fost oficiata de PS Petru Gherghel, episcop de Iasi, PS Mihaly Mayer, episcop de Pecs(Ungaria), PS Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi si clerici romano-catolici.

Sfanta Liturghie solemna de deschidere s-a desfasurat, duminica, apoi a urmat pelerinajul celor o mie de tineri care, insotiti de PS Petru Gherghel, au parcurs, pe jos, distanta de la Paltinoasa la Catedrala de la Cacica intonand cantece si inaltand rugaciuni.

Pelerinajul tinerilor a marcat un moment de solidaritate cu Papa Benedict al XVI- lea si cu cei aproximativ 2.000 de romani care participa la Ziua Mondiala a Tineretului de la Koln- Germania, precum si cu cei peste 230 de tineri din Dieceza de Iasi participanti la aceasta manifestare.

In cuvantul sau adresat credinciosilor, Monseniorul Petru Gherghel a spus ca pelerini din intreaga Dieceza de Iasi, din tara si strainatate au sosit la Cacica pentru a aduce „cinstire si rugaciuni Maicii Domnului in acest an euharistic”.

PS Gherghel a mai spus ca Sanctuarul de la Cacica este un sanctuar de spiritualitate mariana ce “desavarseste realitatea legaturii noastre cu spiritualitatea”.

Sfanta Liturghie Solemna Pontificala s-a incheiat cu procesiunea si binecuvantarea Euharistica.

La Sfanta Liturghie Solemna Pontificala de luni au participat si deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan si Ghervazen Longher, deputat din partea Uniunii Polonezilor din Romania.


Intră acum și în grupul de