Presedintele Romaniei a participat la Sarbatoarea de la Manastirea Putna


Intră acum și în grupul de

Slujba a fost oficiata de un sobor de preoti, avandu-l in frunte pe Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, deoarece potrivit unor informatii, IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor era plecat din tara.

La slujba oficiata la ctitoria de la Putna a domnitorului Stefan cel Mare au participat mai multe personalitati, printre care s-au numarat presedintele Traian Basescu si ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, care au fost insotiti de sotiile lor. De asemenea, la Putna au participat prefectul de Suceava, Orest Onofrei, deputatul PD Aurel Olarean si vicepresedintele Consiliului Judetean, liderul Organizatiei PD, Eugen Uricec impreuna cu sotia. De remarcat este faptul ca presedintele Traian Basescu a parcurs pe jos o distanta de aproximativ doi kilometri, din centrul comunei pina la Manastirea Putna, si a stat in multime pe timpul desfasurarii slujbei, asa cum a procedat si in ceilalti ani.

De asemenea, adulti si copii s-au fotografiat cu seful statului .

Dupa oficierea Sfintei Liturghii, presedintele Traian Basescu a intrat in Biserica Manastirii unde s-a inchinat la mormantul voievodului Stefan cel Mare, apoi a aprins lumanari.

Seful statului a participat, ca de obicei, la hram la un cetatean din Putna.


Intră acum și în grupul de