Personalitate americana de origine romana in vizita la Falticeni


Intră acum și în grupul de

Profesorul Sorel, in varsta de 65 de ani, este Cetatean de Onoare al municipiului Falticeni, iar in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu primarul Tofan, Eliot Sorel a declarat ca trebuie gandita o strategie multipla de dezvoltare a Falticenilor, in care sa se implice domeniul privat si cel de stat, organizatiile neguvernamentale si cei ce mai au o legatura sentimentala sau interesul de a ajuta orasul.

Totodata, el a dat asigurari ca se va implica in atragerea de fonduri externe pentru dezvoltarea sectorului investitional in municipiul Falticeni si si-a exprimat speranta ca actiunea sa sa fie sprijinita de politicieni si parlamentari din zona.

Eliot Sorel a absolvit cursurile Liceului „Nicu Gane” din Falticeni si ale Facultatii de Medicina a Universitatii Yale, unde si-a luat doctoratul in psihiatrie. El este profesor la Universitatea din Georgetown, iar din 1994 presedinte al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie Sociala, membru al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si presedintele unei asociatii non-profit de promovare a proiectelor privind sanatatea, educatia si cultura. Eliot Sorel finanteaza Centrul Cultural Romano-american din Falticeni si a intervenit la Ministerul Culturii si la Presedintia Romaniei, pentru ca anul 2003, cand maestrul Ion Irimescu a implinit varsta de 100 de ani, sa fie declarat oficial “Anul Irimescu”.


Intră acum și în grupul de