Personalitate americana de origine romana in vizita la Falticeni

Profesorul Sorel, in varsta de 65 de ani, este Cetatean de Onoare al municipiului Falticeni, iar in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu primarul Tofan, Eliot Sorel a declarat ca trebuie gandita o strategie multipla de dezvoltare a Falticenilor, in care sa se implice domeniul privat si cel de stat, organizatiile neguvernamentale si cei ce mai au o legatura sentimentala sau interesul de a ajuta orasul.

Totodata, el a dat asigurari ca se va implica in atragerea de fonduri externe pentru dezvoltarea sectorului investitional in municipiul Falticeni si si-a exprimat speranta ca actiunea sa sa fie sprijinita de politicieni si parlamentari din zona.

Eliot Sorel a absolvit cursurile Liceului „Nicu Gane” din Falticeni si ale Facultatii de Medicina a Universitatii Yale, unde si-a luat doctoratul in psihiatrie. El este profesor la Universitatea din Georgetown, iar din 1994 presedinte al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie Sociala, membru al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si presedintele unei asociatii non-profit de promovare a proiectelor privind sanatatea, educatia si cultura. Eliot Sorel finanteaza Centrul Cultural Romano-american din Falticeni si a intervenit la Ministerul Culturii si la Presedintia Romaniei, pentru ca anul 2003, cand maestrul Ion Irimescu a implinit varsta de 100 de ani, sa fie declarat oficial “Anul Irimescu”.

loading...