Suceava Noastră: Trebuie să ne aducem tinerii şi copiii înapoi acasă încurajând dezvoltarea companiilor sucevene


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Suceava Noastră atrage atenţia că direcţia în care merge Suceava, dacă va fi continuată, va determina ca peste 15-20 de ani municipiul reşedinţă de judeţ să fie depopulat, cu o populaţie îmbătrânită şi fără perspective, în condiţiile în care tinerii Sucevei pleacă din oraş imediat ce au o ocazie.

 

Iniţiatorul Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, arată într-un comunicat de presă că tinerii fug din Suceava imediat ce li se iveşte prima ocazie.

„Populaţia Sucevei scade dramatic, constant şi sigur. Va rog frumos să facem împreună un exerciţiu şi să ne imaginăm cum va arăta Suceava dacă vom continua în aceeaşi direcţie ca în ultimii 11 ani. Peste 15-20 de ani, Suceava va arãta ca fostele oraşe miniere Ostra sau Iacobeni, cu blocuri întregi nelocuite, populaţia îmbătrânită, un oraş fără perspective şi fără viitor”, consideră Cuşnir.

Acesta apreciază că unul dintre motivele tinerilor de a părăsi localitatea natală este că nu mai simt mândria de a fi sucevean.

 

„V-aţi întrebat de ce tinerii Sucevei pleacă, de ce nu mai suntem mândri că suntem suceveni? Poate pentru că mândria ne este călcată constant în picioare?! Poate pentru că trebuie să mergem la Botoşani pentru a viziona un film sau pentru a ne plimba într-un parc care să aibă măcar copaci, să nu mai vorbim despre facilităţi pentru agrement.

Mai mult decât atât, ce credeţi că este în sufletul şi în mintea sucevenilor, atunci când se plimbă prin centrul oraşului şi sunt agresaţi vizual. Ce companie de construcţii din Suceava beneficiază în alte oraşe de o aşa expunere vizuală? Este acesta un nou atac la demnitatea şi la mândria Sucevenilor?”, se întreabă Cuşir.

constructii santier

El crede că tinerii nu se regăsesc în valorile oraşului pentru că oraşul are din ce în ce mai puţine valori şi chiar şi mai puţine perspective.

„Trebuie să ne aducem tinerii şi copiii înapoi acasă, încurajând dezvoltarea companiilor sucevene care să le poată oferii salarii atractive. Cei cărora ne pasă de Suceava, trebuie să le redăm sucevenilor mândria şi demnitatea! Cei care vrem să fim din nou mândri că suntem suceveni, trebuie să ne luăm oraşul înapoi! Pas cu pas!”, conchide Dan Cuşnir, iniţiator Suceava Noastră.

 


Intră acum și în grupul de