Pasajul de la Ițcani se închide pentru două luni. Șoferii sunt direcționați pe strada Gheorghe Doja și pe centura Sucevei


Intră acum și în grupul de

UPDATE: Traficul va fi închis de vineri, 28 august 2015, de la ora 12.00, a anunțat într-o conferință de presă primarul Sucevei, Ion Lungu.

Începând de săptămâna viitoare, traficul se va închide pe pasajul peste calea ferată de la Ițcani, timp de două luni, ca urmare a lucrărilor de reabilitare. Primarul Sucevei Ion Lungu a făcut apel la înțelegere întrucât lucrarea este una foarte importantă.

comandament

La comandamentul de lucrări cu fonduri europene de marți dimineața, Ion Lungu a declarat că pasajul este într-o stare de degradare totală, iar reabilitarea lui este una dintre cele mai importante lucrări cu fonduri europene.

„Pasajul este într-o stare de degradare totală, începând cu balustradele, cu stâlpii de iluminat, cu calea de rulare. Este musai să-l reparăm”, a spus Ion Lungu.

El a făcut apel la suceveni să dea dovadă de înțelegere, timp de două luni cât durează lucrările de reabilitare, și să folosească ca rute alternative centura Sucevei, dar și strada Gheorghe Doja, recent asfaltată.

Totodată, Ion Lungu a arătat că închiderea pasajului se va realiza abia după o inspecție în teren, iar dacă totul va decurge conform planurilor, circulația va fi oprită. Măsura vine ca urmare a unor precedente la alte lucrări realizate în municipiu, când circulația a fost închisă, dar constructorii nu aveau suficiente utilaje sau forță de muncă.

„Mergem la fața locului, numărăm forța de muncă, trecem în revistă utilajele care sunt acolo, mai recapitulăm o dată planul de circulație alternativă avizat de Poliția Rutieră, să ne asigurăm că totul este bine”, a mai declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de