Regulamentul de parcare în sistem de autotaxare, aprobat în Consiliul Local Suceava

Consilierii locali suceveni au aprobat în ședința ordinară de CL, de joi,  un regulament de parcare a mașinilor în parcările de la Complexul Comercial Bucovina, Hotel Bucovina și Piața Centrală.

consiliul local suceava

Potrivit proiectului municipalității, în cele trei parcări din centrul orașului vor fi montate parcometre, iar utilizarea acestora va fi obligatorie de luni până sâmbătă, între orele 8.00 – 20.00, duminica parcarea mașinilor fiind gratuită.

Taxa pe care o vor avea de achitat cei care vor dori să lase autovehiculele în cele trei parcări este de 2 lei pe oră, inclusiv TVA.

Regulamentul aprobat mai prevede ca șoferii să poziționeze tichetul de parcare emis de parcometru pe bordul mașinii, astfel încât toate datele inscripționate să fie vizibile din exterior.

Persoanele care nu se conformează cu regulamentul de utilizare al parcometrelor vor avea de plătit amenzi între 200 și 2.000 de lei.

Astfel, amenzi între 200 și 400 de lei vor putea primi cei care parchează mașinile și nu scot bilet de parcare, depășesc timpul indicat pe biletul de autotaxare, nu expun corect tichetul pentru a se putea citi elementele de identificare sau nu afișează tichetul.

Cele mai dure amenzi, între 1.000 și 2.000 lei, vor primi cei care vor vandaliza parcometrele.

Parcările cu plată cu autotaxare vor putea fi utilizate în mod gratuit de posesorii autovehiculelor dotate special pentru persoanele cu handicap, dar și în cazul în care municipalitatea organizează acțiuni de interes public.