Harșovschi: „Avem promisiunea lui Ioan Balan că din 2016 încolo, Primăria municipiului Suceava va organiza acest cros”


Intră acum și în grupul de

Prima ediție a Crosului Sucevei s-a bucurat, duminică, de o participare numeroasă, sucevenii ieșind din case pe o vreme perfectă pentru alergare.

Competiţia a fost organizată de Asociația Județeană de Atletism Suceava în parteneriat cu Tineretul Național Liberal Suceava, la iniţiativa deputatului PNL Ioan Balan.

Concursul a avut ca punct de plecare și sosire esplanada din fața Casei de Cultură Suceava și s-a desfăşurat pe cinci categorii de vârstă.

crosul sucevei (42)

Seara, în deschiderea unui mega concert cu Voltaj, Maxim, Andrei Leonte și Naguale, premiu oferit de organizatori tuturor sucevenilor, a avut loc și premierea celor 30 de câștigători ai Crosului Sucevei. Totodată, alți zece participanți la cros au primit premii de consolare, iar organizatorilor le-au fost înmânate diplome de recunoștință.

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, cel care a inițiat competiția sportivă, a ținut să declare în deschiderea ceremoniei de premiere că cel mai mare câștig pentru cei care au participat trebuie să fie faptul că au participat la prima ediție a Crosului Sucevei. Totodată, el a promis că în fiecare an va sprijini această competiție, sperând să fie o tradiție de acum încolo Crosul Sucevei.

ioan balan (2)

La rândul său, senatorul PNL Gheroghe Flutur, l-a felicitat pe inițiatorul evenimentului sportiv, fiind convins că în anii următori vor fi tot mai mulți participanți la cros.

„Era nevoie de mișcare la Suceava, este în continuare nevoie de mișcare. Eu văd Crosul de astăzi (duminică n.r.) ca o punere în mișcare a Sucevei. Avem nevoie ca de oxigen de mai multă mișcare din toate punctele de vedere”, a spus Flutur.

El le-a urat celor 30 de suceveni care au câștigat drept premii la Crosul Sucevei televizoare de ultimă generație să vadă și să asculte numai lucruri bune despre Suceava.

Cuvinte de laudă la adresa participanților, dar și a organizatorilor a avut și senatoarea Steliana Miron. Ea și-a exprimat dorința ca astfel de evenimente sportive să aibă loc în toate orașele din județul Suceava.

De asemenea, deputatul PNL Sanda Maria Ardeleanu a ținut să sublinieze că în municipiul reședință de județ este nevoie și de educație prin mișcare, iar ceea ce s-a întâmplat duminică la Suceava demonstrează că educația prin mișcare poate da rezultate excepționale.

„Mulțumim tuturor sucevenilor care au venit în număr foarte mare la această primă ediție a Crosului Sucevei care se dorește a fi un brand de acum înainte pentru Suceava, pentru acest municipiu vitregit deseori de activități sportive”, a declarat Ardeleanu.

Printre cei care au luat parte la cros s-a aflat și viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei, el concurând la categoria seniori 19-39 de ani, care au avut de înfruntat și o scurtă ploaie. Chiar dacă a abandonat traseul, Ovidiu Doroftei a declarat că el s-a simțit extraordinar de bine și și-a exprimat convingerea că la ediția următoare vor fi și mai mulți participanți.

ovidiu doroftei

„Suntem părtași la un eveniment din categoria celor care se întâmplă, nu doar se promit, e o asumare a unui om și a unei echipe. M-am simțit extraordinar de bine chiar dacă nu am reușit să termin cursa la categoria mea, m-am simțit foarte bine alături de toți cei care s-au implicat astăzi”, a spus Doroftei.

Și viceprimarul Lucian Harșovshi a avut numai aprecieri la adresa tuturor celor implicați în prima ediție a Crosului Sucevei. El a declarat că au fost 1.007 participanți înscriși la Crosul Sucevei și că începând de anul viitor, acțiunea va fi organizată constant de Primăria municipiului Suceava.

lucian harsovschi

„Sperăm ca acest cros să devină tradiție și vă spun că acest lucru va fi certitudine pentru că avem promisiunea lui Ioan Balan că din 2016 încolo, Primăria municipiului Suceava va organiza acest cros al Sucevei”, a spus Harșovschi.

Până să li se înmâneze celor 30 de câștigători premiile constând în televizoare Samsung, toți participanții la cros au participat la o tragere la sorți, în urma căreia zece persoane au câștigat aspiratoare Samsung. Premiile au fost oferite de Marelvi Electrocasnice.

Totodată, în cadrul ceremoniei de premiere au mai fost date diplome de excelență celor care s-au implicat în buna desfășurare a primei ediții a Crosului Sucevei: Ioan Balan, Gheorghe Flutur, Steliana Miron, Sanda Maria Ardeleanu, Radu Surugiu, Lucian Harșovschi, Ovidiu Doroftei, Dumitru Mihalescul, Sorin Rață, Cristina Casandra, Dorin Goian și Daniel Bălan.

harsovschi prorociuc

Crosul Sucevei s-a încheiat cu un mega concert susținut de Voltaj, Maxim, Andrei Leonte și Naguale.

 

 


Intră acum și în grupul de