Fotbal. Liga a IV-a – Prima etapa s-a incheiat dar comentariile continua


Intră acum și în grupul de

Duminica, 12 august, atmosfera de sarbatoare în frumoasa localitate bucovineana, lume multa, tribune pline, noua echipa a arborenilor fiind primita cu mult entuziasm. Baza sportiva, una cu o suprafata de joc de foarte buna calitate a fost completata cu o baie moderna, unde au fost instalate doua boilere si 6 dusuri care au fost la dispozitia jucatorilor. Pâna la urmatorul meci de pe teren propriu, baza sportiva din Arbore va avea si o tribuna noua dupa cum ne-a spus delegatul echipei, Ioan Grigoras. „ Tribuna va fi realizata prin contributia „obstii”, toti actionarii fiind de acord sa doneze câte un bustean pentru ca spectatorii sa vizioneze meciurile în cele mai bune conditii. De asemenea, terenul din Arbore are instalatie de nocturna si statie de amplificare asemeni marilor stadioane.
Meci foarte frumos în prima etapa a editiei 2007-2008 la Arbore, prefatat de gazde cu un program de meci. S-au întâlnit doua echipe în a caror componenta s-au regasit multi fotbalisti care au jucat în Liga a III-a la echipe din judet precum Viitorul Liteni si Juventus Falticeni sau chiar în Liga a II-a.
Sa spunem ca partida a fost dominata de formatia gazda care a avut o aparare foarte buna, formata din Ovidiu Ciobanu, Cerlinca, Razlog si Turliuc si un mijloc în care capitanul Mihai Apetri a fost motorul echipei.  Foarte bine a jucat si Tudor Homneac care a avut câteva realizari spectaculoase, mai ales datorita ambitiei cu care a abordat partida
Nici echipa din Boroaia nu a facut un meci slab. Din  rândul fotbalistilor de la Unirea s-au remarcat Sava, Anania, Vasiliu sau Mihaila dar peste toti a fost portarul Adrian Apetri care a fost îngerul pazitor al echipei lui Mihai Arsintoaia. De altfel cea mai mare parte a jucatorilor care s-au aflat pe teren sunt peste nivelul competitiei iar meciul a fost de un grad ridicat de spectaculozitate. La sfârsitul partidei presedintele Cetatii Suceava, Dumitru Moldovan s-a declarat multumit de conditiile create de oficialitatile locale si si-a manifestat încrederea ca echipa din Arbore va promova în sezonul acesta în Liga a III-a.

Flacara Rosie Udesti – Rapid CFR Suceava  4-3 (2-1)

Meci de foarte buna calitate, în care ambele echipe si-au vazut de fotbal dupa cum ne-a spus arbitrul Ionut Marciuc. Rapidistii au primit doar 2 cartonase galbene, primul în minutul 89 si al doilea în prelungiri, ambele vazute de Grigorean care a si fost eliminat. A fost un meci cu rasturnari spectaculoase de rezultat si cu 3 lovituri de la 11 metri, doua pentru oaspeti si una pentru gazde.
La 2-1 pentru udesteni, elevii lui Iliuta Gafencu primesc un penalti care este transformat de Marius Ciobanu, pentru 2-2. La 3-3 arbitrul de centru a mai aratat un  penalti, tot pentru ceferisti dar portarul gazdelor, Vasile Tauteanu a aparat lovitura executata de Stamate. Scorul final a fost stabilit de Neculai Lazar dintr-o lovitura de la 11 metri (min. 90+3).

Au jucat meciurile:

Flacara: Tauteanu – V. Bai, M. Bai, Mlesnita, Giosu, Buziuc, Lazar, Mandiuc, Roman, Fl. Bai, Tunea. Au mai intrat: Petrovici, Adamovici, Ostrovan, Saghin.
Rapid CFR: Avram – Pânzaru, Scutariu, M. Ciobanu, C. Munteanu, Stamate, Spatar, Romaniuc, Tudoreanu, Reut, Burlacu.  Au mai jucat: Grigorean, V. Murariu.
Golurile au fost marcate de: Fl. Bai (18), Tunea (27), Lazar (67, 90+3) respectiv, Burlacu (19), M. Ciobanu (47) si Romaniuc (57).
Desi echipele si-au vazut de joc meciul s-a încheiat într-o atmosfera incendiara, cu spectatori în teren, injurii la adresa arbitrilor. Despre acestea vom vorbi pe larg dupa ce cazul va fi studiat de Comisia de Disciplina, joi, 16 august.


Intră acum și în grupul de