Numarul casatoriilor este in crestere


Intră acum și în grupul de

De la începutul anului, la Serviciul Stare Civila din cadrul Primariei Suceava au fost oficiate aproximativ 400 de casatorii, cu 8 la suta mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit Serviciului Stare Civila, media de vârsta a celor care au dorit sa se casatoreasca în acest an este de 26 de ani pentru barbati si de 24 de ani pentru femei.
Printre „însuratei” se gasesc mai multi cetateni cu domiciliul stabil în Suceava ce formeaza acum un cuplu în fata legii cu cetateni din Republica Moldova, Belarus, Italia, Albania sau chiar Maroc.
„Primaria Suceava a investit foarte mult, financiar si sufleteste, în amenajarea unui spatiu special pentru încheierea cununiilor civile. Vechiul spatiu, la fel de elegant si de placut, a fost recompartimentat astfel încât, dupa oficierea casatoriei, cuplurile sa poata oferi invitatilor câteva clipe frumoase, într-o sala de protocol mai spatioasa. Noi îi asteptam la sediul Primariei pe cei decisi sa spuna „da” într-un spatiu elegant, de unde sa plece cu amintiri frumoase din ziua nuntii, spatiu care sa însemne exclusiv oficializarea unei relatii”, a declarat viceprimarul Angela Zarojanu.Pe de alta parte, în ultima perioada, în rândul tinerilor din Suceava a aparut moda ca oficierea cununiei civile sa se desfasoare în lacasul de cult unde are loc si cununia religioasa, si nu în sala de casatorii a Primariei Suceava.


Intră acum și în grupul de