Autoritățile sunt în continuare în alertă pentru prinderea ursului care s-a plimbat nestingherit pe străzile sucevene


Intră acum și în grupul de

Un urs s-a plimbat nestingherit pe străzile municipiului Suceava, în noaptea de sâmbătă spre duminică, acesta fiind identificat și de camerele de supraveghere ale Primăriei.

urs-003

Cu toate că animalul a trecut aproape prin toate cartierele orașului, autoritățile locale au intrat în alertă abia luni când nu se mai știa nimic de urs, urma lui fiind pierdută.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat marți dimineață că ursul este în continuare căutat, fiind instituit un sistem de alarmare.

„Tratăm problema cu toată responsabilitatea. Am avut și eu discuții cu domnul prefect ieri. Noi, ca și Primărie, ne-am angajat prin serviciul pe care îl avem la Direcția de ecologizare. Avem o pușcă cu tranchilizante pe care o folosim la câini, nu știm dacă acea doză este suficientă pentru urs, dar stăm la dispoziție cu toate dotările pe care le avem”, a declarat Ion Lungu.

El a menționat că atât Poliția Locală, Direcția de ecologizare din cadrul Primăriei, cât și Jandarmeria și Poliția încearcă să captureze ursul ce a panicat un întreg oraș.

 


Intră acum și în grupul de