Escrocii au încercat să înşele prin metoda „Accidentul” patru suceveni într-o singură zi. Un bătrân a plătit 15.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Patru cazuri în care s-a încercat înşelarea unor suceveni prin metoda „accidentul” au fost sesizate luni, iar un bătrân de 87 de ani fiind înşelat cu 15.000 de lei. Trei femei au bănuit că se încearcă să fie păcălite şi au sesizat Poliţia.

Telefon fix

Astfel, luni, în jurul orei 13.00, o femeie de 59 ani, din municipiul Suceava, a sesizat că s-a încercat inducerea ei în eroare că fiul său a comis un accident rutier cu victime.

Femeia a fost sunată pe telefonul fix, de un bărbat care a pretins că fiul său a provocat un accident rutier grav, pe trecerea de pietoni, iar în momentul în care femeia i-a spus că doreşte să discute cu fiul său, aceasta a închis telefonul. Femeia şi-a sunat apoi fiul care era la serviciu şi nu provocase nici un accident.

Tot luni, o bătrână de 84 ani, din municipiul Suceava, a sesizat Poliţiei că, în jurul orei 16:00, în timp ce se afla acasă a fost contactată pe telefonul fix de o persoană necunoscută care a pretins că este împreună cu fiica ei, care a provocat un accident rutier grav, pe trecerea de pietoni, iar pentru a clarifica situaţia pe cale amiabilă trebuie să-i dea suma de 20.000 lei.

Bărbatul i-a transmis bătrânei că va fi căutată la domiciliu de secretarul său care va veni după bani, însă bătrâna i-a spus că nu-i va da bani decât fiicei ei personal, cel în cauză întrerupând convorbirea.

După acestea femeia şi-a contactat telefonic rudele şi pe fiica sa, aflând de la aceasta că este bine şi se află la serviciu, dându-şi seama că persoana necunoscută a încercat să o înşele.

Ulterior, în jurul orei 18.00, o femeie de 77 ani, din municipiul Suceava, a că în jurul orei 17:30, în timp ce se afla acasă a fost contactată pe telefonul fix,  de către o femeie necunoscută care a pretins că este fiica sa şi că a  provocat un accident rutier grav, pe trecerea de pietoni, iar pentru a clarifica situaţia pe cale amiabilă trebuie să-i dea bani.

După acestea femeia de 77 de ani a contactat telefonic rudele şi pe fiica sa, aflând că nu s-a produs nici un accident şi că s-a încercat înşelarea sa.

 

Într-un alt caz, un bătrân de 87 de ani din municipiul Suceava a primit, luni, pe telefonul fix un apel de la un bărbat care i-a comunicat că fiica sa a comis un accident rutier pe trecere de pietoni şi a rănit grav o femeie. Bărbatul i-a spus că totul se poate rezolva pe cale amiabilă dacă oferă suma de 15.000 lei victimei pentru a nu depune plângere.

În timp ce bătrânul era încă la telefon discutând cu persoana necunoscută, după circa jumătate de oră, în curtea acestuia a venit un tânăr care a spus doar că a venit după bani şi după ce a luat suma de 15.000 lei a plecat.

În aceeaşi seară în jurul orei 19.30, bărbatul a contactat-o pe fiica sa şi a constatat că nu a comis vreun accident, şi-a dat seama că a fost înşelat.

 

În aceste cazuri cercetările sunt continuate de Biroul investigaţii criminale Suceava.

 


Intră acum și în grupul de