Încă o tentativă de înşelăciune prin metoda „Accidentul”, eşuată! Un tânăr din Iaşi a fost reţinut la Fălticeni

O femeie din municipiul Fălticeni, a sesizat joi, la ora 11.25, poliţia cu privire la faptul că soacra sa, în vârstă de 77 ani, din municipiul Fălticeni, este în curs de a fi victima unei infracțiuni de înșelăciune prin metoda  ,,Accidentul”.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava,  e echipă operativă s-a deplasat în zona unde locuiește bătrâna.

„Echipe de poliţişti în ţinută civilă au localizat de îndată pe str. Mihail Sadoveanu, la intersecția cu Mihai Eminescu a un tânăr care discuta la telefonul mobil.

telefon, metoda accidentul

Motivat de acest aspect și de faptul că în cadrul primelor verificări s-a stabilit că persoana vătămată discută cu autorul la telefon, s-a procedat la legitimarea tânărului și conducerea lui la sediul subunității, pentru cercetări. Acesta a fost identificat în persoana unui bărbat de 29 de ani, din municipiul Iași”, precizează sursa citată.

Din cercetări, s-a stabilit că acesta a fost contactat de o altă persoană şi îndrumat ca în cursul zilei de joi să se deplaseze pe raza municipiului Fălticeni și să aștepte indicații pentru a ridica o sumă de bani de la bătrâna respectivă.

” În cauză a fost întocmit dosar penal pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune, cercetările fiind continuate cu bărbatul în stare de libertate”, mai arată IPJ Suceava.

Poliţia Suceava susţine că în ultimele zile au fost mai multe tentative de a înşela sucevenii prin metoda „accidentul”, că acestea au eşuat întrucât tot mai mulţi cetăţeni sunt receptivi la mesajele preventive promovate de poliţişti cu sprijinul mass-media şi manifestă responsabilitate atunci când sunt abordaţi de necunoscuţi care solicită sume de bani.