Un tânăr din Liteni a ajuns în arestul Poliției Județene după ce i-a dat unei femei cu toporul în cap


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Liteni, a fost reținut pentru 24 de ore în arestul Poliției Județene, după ce i-a dat unei femei cu toporul în cap. Tânărul va ajunge în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava, care va decide dacă inculpatul va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

topor

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi au solicitat instanţei arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a inculpatului Florin – Radu Hurmuzache pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă la omor.

Tânărul este acuzat că duminică, 4 octombrie, în jurul orei 23:30, a pătruns fără drept în curtea locuinţei unei femei de 31 de ani, din Liteni, având asupra sa un topor.

Pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, Florin – Radu Hurmuzache i-a aplicat femeii o lovitură cu toporul în zona capului, cauzându-i leziuni ce necesită un număr de 8 – 9 zile de îngrijiri medicale.

„Apreciem că în urma probelor administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit o infracţiune intenţionată contra vieţii pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare şi, pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

Învederăm periculozitatea deosebită a inculpatului, faptul că acesta s-a înarmat de acasă cu un corp tăietor-despicător apt de a produce moartea, precum şi intenţia acestuia de a suprima viaţa victimei”, au arătat procurorii suceveni.

 


Intră acum și în grupul de