Peste 650 de elevi au început cursurile Școlii de Arte „Ion Irimescu” Suceava


Intră acum și în grupul de

Școala de Arte „Ion Irimescu” Suceava, direcție a Centrului Cultural „Bucovina”, și-a deschis porțile pentru cei peste 650 de elevi, duminică, 4 octombrie.

La festivitatea de deschidere au participat peste 250 de elevi și părinți, alături de cadrele didactice, directorul  Școlii de Arte, Ion Băițan, și de conducerea instituției reprezentată de managerul Viorel Varvaroi.

scoala de arte suceava (3)

Directorul Școlii de Arte „Ion Irimescu”, Ion Băițan, a  adus în atenția elevilor și a profesorilor, în cadrul ceremonie de deschidere a noului an școlar, menținerea unei relații bazate pe respect reciproc între profesor-elev și profesor-părinte, precum și păstrarea curățeniei, ordinii și disciplinei pe durata în care elevii sunt prezenți în instituție.

De asemenea, Ion Băițan i-a invitat pe elevi să participe la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului-Concurs Internațional de Folclor „Cântecele Neamului”, ce va avea loc în perioada 21 – 22 octombrie, în municipiul Suceava.

Miercuri, 21 octombrie, de la ora 17.00, la sala Dom Polski, va avea loc prezentarea concurenților și susținerea probelor, iar în următoarea zi, pe 22 octombrie, de la aceeași oră, vor avea loc spectacole susținute de artiști renumiți ai muzicii populare românești, printre care Mariana Deac și Gheorghița Nicolae, alături de artiști locali, precum și gala laureaților, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.

La rândul său, managerul Centrului Cultural „Bucovina”, Viorel Varvaroi, a menționat că elevii vor studia pian, vioară, orgă, canto, acordeon, chitară, clarinet-saxofon, trompetă, pictură, grafică, artă decorativă, foto-video, dans popular.

Totodată, Viorel Varvaroi a explicat că elevii vor studia și la Fălticeni și Gura Humorului – canto, Berchișești și Poiana Stampei – artă populară și Stulpicani – încondeierea ouălor.

În încheierea festivității, cursanții au fost rugați să participe, în număr cât mai mare, la acțiunile culturale ale Școlii de Arte, precum și la festivaluri și concursuri naționale și internaționale, de unde au posibilitatea să se întoarcă cu numeroase premii. Totodată, conducerea instituției le-a urat bun venit elevilor și un nou an școlar ușor.

În acest an, la Școala de Arte „Ion Irimescu” sunt înscriși 653 de elevi, dintre care 170 sunt în anul I. Elevii sunt îndrumați de 33 de cadre didactice.

 

 


Intră acum și în grupul de