Primarul Ion Lungu se sacrifică şi nu mai pleacă la Bruxelles pentru a rezolva problema termoficării


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că renunţă la o deplasare la Bruxelles programată pentru săptămâna viitoare pentru că trebuie să pregătească şedinţa de Consiliu local privind sistemul de termoficare.

Ion Lungu 2015

Lungu a spus într-o conferinţă de presă că trebuia să participe, săptămâna viitoare la Bruxelles la săptămâna regiunilor şi oraşelor, dar că nu mai poate merge pentru că în 14 octombrie este programată şedinţa extraordinară a CL Suceava privind aprobarea licitaţiei prin care Thermonet a fost desemnată firma care să se ocupe cu transportul şi distribuţia agentului termic în municipiu.

El a precizat că nu va putea trimite la Bruxelles nici măcar unul dintre viceprimari întrucât e nevoie de 16 voturi pentru trecerea proiectului, iar PSD a anunţat că se va opune.

În aceste condiţii, municipiul Suceava va fi reprezentat la Bruxelles de şeful biroului pentru programe europene, Dan Dura.

Lungu a precizat că în 14 octombrie se împlineşte termenul pentru aprobarea raportului şi concesiunii către Thermonet, iar din 15 octombrie ar trebui ca această firmă să opereze efectiv.

Primarul a mai spus că din păcate în acest an s-au mai debranşat de la sistemul centralizat peste o mie de abonaţi.

El a mai anunţat că preţul gigacaloriei pentru populaţie va rămâne la 185 de lei şi nu va mai fi cerută majorarea, ceea ce presupune un efort mai mare de la bugetul local pentru subvenţii.

„În funcţie de cum evoluează lucrurile vom mai discuta aspectele. După ce vom semna contractul vom avea o discuţie şi cu asociaţiile să le dăm încredere. Sper ca oamenii să aibă convingerea că va exista operativitate şi ţinta finală e ca Thermonet să ajungă să colaboreze cu proprietarii pentru contorizări individuale”, a spus Lungu.

 


Intră acum și în grupul de