Pompierii au mers pe jos mai bine de trei kilometri pentru a ajunge la o gospodărie incendiată intenționat din comuna Brodina


Intră acum și în grupul de

Gospodăria unui bărbat din satul Ehreste, comuna Brodina, a fost incendiată intenționat marți dimineața. Pompierii au fost nevoiţi să parcurgă pe jos mai bine de trei kilometri pentru a ajunge la locul incendiului, proprietatea fiind situată într-o zonă montană izolată, pe o culme inaccesibilă autospecialelor cu apă şi spumă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat prin apel la 112, la ora 10.00, militarii Gărzii de intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi intervenind pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

incendiu cabana iacobeni (2)

„Pompierii militari au fost nevoiţi să urce pe jos, cu accesoriile de primă intervenţie, mai bine de trei kilometri pentru a ajunge la locul incendiului. Iniţial, pe apelul de urgenţă 112, s-a anunţat despre posibilitatea ca în interiorul casei să fie o victimă, însă acest lucru nu s-a confirmat ulterior”, a declarat Găleată.

El a mai arătat că la sosirea echipajelor ardeau casa de locuit şi adăpostul de animale, construcţii din lemn, existând pericolul de propagare la fondul forestier aflat în imediata apropiere.

După aproximativ cinci ore incendiul a fost lichidat, iar în urma lui au ars casa de locuit pe 50 de metri pătraţi şi adăpostul de animale pe 100 de metri pătraţi.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat fondul forestier”, a menționat plt.adj. Alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de