Parcare cu granit de milioane de lei în centrul Sucevei. Pietonalul din zona Palatului Administrativ a fost deschis traficului rutier

Primarul Ion Lungu şi prefectul Constantin Harasim au inaugurat, vineri dimineaţa, lucrările de modernizare din zona Palatului Administrativ din Suceava, ocazie cu care primarul a anunţat că pietonalul din granit, investiţie de 2,5 milioane de lei,  va fi folosit şi de maşini.

pietonal centru (9)

Ion Lungu a spus, cu prilejul inaugurării acestor lucrări că, iniţial, în urmă cu trei ani când a fost proiectată această modernizare nu s-a luat în calcul creşterea numărului de maşini şi s-a considerat că parcajele subterane sunt suficiente.

El a explicat că, acum, se vede necesitatea folosirii spaţiului modernizat pentru maşini pentru că sunt blocaje mari în trafic şi că zona ar urma să fie folosită ca pietonal doar când sunt evenimente.

De fapt, inaugurarea acestei investiţii a constat în deschiderea accesului maşinilor în zonă prin coborârea stâlpilor retractabili automaţi care sunt montaţi la capetele zonei modernizate.

Deşi s-a aflat în apropierea primarului care a explicat că această zonă va fi folosită de autovehicule, prefectul Constantin Harasim, a  salutat inaugurarea acestui pietonal, care va face legătura între mai multe spaţii verzi.

Lungu Harasim

La inaugurare nu a fost prezent preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, din partea instituţiei participând administratorul public Ionuţ Adomniţei care a anunţat că CJ Suceava va executa lucrări de modernizare la intrarea laterală în clădire.

Cu acelaşi prilej, Ion Lungu a spus că va fi montată în zonă şi statuia lui Petru I Muşat şi că se lucrează la soclul acesteia.

pietonal centru (6)

Totodată, primarul a anunţat că anul viitor va fi continuată lucrarea de modernizare până la complexul comercial Bucovina, dar a precizat că nu va mai fi montat granit ci modernizarea se va face prin refacerea străzii în condiţiile în care trotuarele sunt deja cu pavele.

De remarcat este că noua investiţie are prevăzută o rampă pentru persoanele cu dizabilităţi în zona scărilor spre Biserica romano-catolică ce însă nu poate fi folosită întrucât aceasta începe deasupra bordurii.

Totodată, există şi probleme legate de alimentarea cu energie electrică a Palatului Administrativ întrucât, din cauza lucrărilor, a fost afectat un cablu de alimentare care ar urma să fie înlocuit.

Prin proiectul care a fost implementat în zona Palatului Administrativ, care a fost executat de firma Victor Construct Botoşani cu 2,49 milioane de lei, trebuia prelungit pietonalul care a fost realizat în zona Casei Culturii, ceea ce presupunea închiderea circulaţiei rutiere din zonă.

pietonal centru (1)

Finanţarea acestei lucrări a fost asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală al Guvernului României prin Ministerul Dezvoltării Regionale.