Cetatea de Scaun a Sucevei va avea o expoziţie permanentă care va prezenta obiectivul ca entitate militară


Intră acum și în grupul de

Cetatea de Scaun a Sucevei, care a fost reabilitată printr-un proiect cu finanţare europeană va avea o expoziţie permanentă, iar proiectul muzeografic a fost realizat de şeful Serviciului Istorie din cadrul Muzeului Bucovinei, Benonia Jităreanu.

cetatea de scaun

Expoziţia permanentă a Cetăţii de Scaun a Sucevei va fi finalizată până la data de 31 august 2016, iar proiectul muzeografic vizează prezentarea acestui obiectiv ca entitate militară, a declarat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

“Cetatea de Scaun a Sucevei va avea o expoziţie permanentă, ea a fost contractată de Muzeul Bucovinei şi va fi finalizată pe 31 august 2016. Se lucrează destul de intens, iar firma câştigătoare din Iaşi stă destul de bine cu lucrările pentru realizarea replicilor, partea de multimedia”, a spus Ursu arătând că la Cetatea de Scaun a Sucevei proiectul muzeografic a fost realizat de muzeograful Benonia Jităreanu, şeful Serviciului Istorie din cadrul Muzeului Bucovinei.

Ursu a mai spus că proiectul muzeografic vizează prezentarea Cetăţii de Scaun ca entitate militară.

Directorul Muzeului Bucovinei a precizat că în această perioadă sunt în derulare concursuri pentru ocuparea a şapte posturi la Cetatea de Scaun a Sucevei, din care un post de muzeograf, două de guarzi, unul de casier, un post de şef de serviciu, un post de inginer şi un post de administrator.

cetatea festival cretu (50)


Intră acum și în grupul de