Fotbal. Liga I – Dinamo a ramas fara antrenor si cu numai 7 puncte dupa 6 etape!!


Intră acum și în grupul de

Dinamo – Gloria Bistrita 0 – 1

Nori negri se aduna deasupra stadionului din Soseaua Stefan cel Mare! Dinamo pare urmarita de un blestem în aceasta editie de campionat. Dar nu doar norocul si-l mai face omul si cu mâna lui, ci si ghinionul. De data aceasta, mâna a fost cea a lui Pulhac. El este cel care si-a lasat echipa în zece oameni înca din debutul partidei cu Gloria Bistrita, când l-a tinut de tricou cu multa daruire pe Câju. Uitase ca e ultim aparator, asa ca a primit direct cartonasul rosu de la Sorin Corpodean, arbitrul întâlnirii. E drept, bistriteanul scapase periculos spre poarta lui Lobont, dar un 0-1 atunci era mai usor de recuperat decât sa evoluezi 85 de minute cu un om mai putin.

Dinamo s-a tinut bine, dar Hadzibulic a prins un sut fara speranta de la 30 de metri, profitând de o greseala a lui Lobont, iesit la marginea careului mic, si a deschis scorul în minutul 21. Cu doar trei minute înainte, Claudiu Niculescu scapase spre poarta oaspetilor, dar nu a reusit sa-l învinga pe portarul Tatarusanu. Iar dupa înscrierea golului, atât el, cât si colegul sau din atac, Ionel Danciulescu, au avut multe ocazii de a restabili egalitatea pe tabela de marcaj. Dar au ratat exasperant.

 

Nici bistritenii nu s-au multumit sa priveasca. Si-au vazut de joc si au avut destule oportunitati de a se desprinde. Cele mai multe faze periculoase le-a creat Tilinca, un jucator care le-a facut viata grea aparatorilor bucuresteni pâna în ultimul minut, când sutul sau a fost aparat de Lobont. Dar cea mai mare ocazie le-a apartinut dinamovistilor. În minutul 68, Bratu a preferat sa paseze, decât sa suteze din cinci metri. Iar pe lânga un gol spectaculos a trecut Nalati, care a reluat de la mare distanta spre poarta parasita de Lobont. Mingea însa s-a dus putin pe lânga bara.

În rest, un meci cu multe faze fierbinti si cu o îngrijoratoare sterilitate a „câinilor”. Sigur, nu-i deloc usor sa joci în inferioritate numerica, dar daca tot o faci si îti creezi ocazii, e cazul sa înscrii. Pentru ca scorul final, Dinamo – Gloria Bistrita 0-1, îti aduce imediat în minte întrebarea banala: unde este atacul care anul trecut uimea cu reusitele sale?

Au evoluat:

Dinamo: Lobont – Blay, L. Goian, St. Radu, Pulhac – Ad. Cristea, Margaritescu, Chiacu (Izvoranu, 11), C. Munteanu (Oprita, 58) – Niculescu (Bratu, 58), Danciulescu.

Gloria Bistrita: Tatarusanu – Matei, M. Popa, Soltuz (Abrudan, 74), Sepsi – Ragipovic (Nalati, 81), Dumitra, Câju, Turcu – Hadzibulic (Tilinca, 60), Coroian.

Pandurii Tg. Jiu – Gloria Buzau      3- 0 

Pandurii Târgu-Jiu s-a impus cu 3-0 pe teren propriu, în fata Gloriei Buzau, în primul meci al etapei a VI-a a Ligii I. A fost a treia victorie din acest sezon pentru echipa antrenata de Eugen Neagoe, care a urcat la 11 puncte în clasament.

Oltenii au rezolvat meciul în prima repriza, când au marcat toate cele trei goluri. Alin Rus a deschis scorul în minutul 15, cu o lovitura de cap din interiorul careului mic. Patru minute mai târziu, fostul rapidist Ciprian Vasilache a sutat imparabil de la 20 de metri, iar mingea s-a oprit în vinclu, dupa o deviere a unui fundas buzoian. 3-0 s-a facut în minutul 36, când Pacurar a înscris cu un sut din întoarcere din interiorul careului.

Oaspetii au putut relansa meciul la zece minute de la reluare, când Dos Santos, scapat singur cu Guso, l-a luat la tinta pe portarul Pandurilor. Profitând de avansul de trei goluri, cei de Pandurii nu au mai fortat, însa mai puteau marca. Pacurar si Liviu Mihai au cerut în doua rânduri lovitura de pedeapsa, însa centralul Craciunescu a preferat sa nu acorde 11 metri. În minutul 85, Liviu Mihai a ratat sansa unui 4-0, portarul oaspetilor blocând cu greu sutul fostului constantean.

 

UTA Arad – Poli Stiinta Timisoara 2 – 3

Cel de-al 51-lea derby dintre UTA si Poli Timisoara s-a încheiat, sâmbata, într-un mod nefericit pentru gazde. Desi statistica era de partea lor, aradenii au înregistrat a treia înfrângere pe teren propriu din istorie în fata Politehnicii, dupa ce Gigel Bucur a marcat un hat-trick si a adus trei puncte timisorenilor.

Meciul a început, poate cum era si de asteptat, în afara stadionului, unde s-au înregistrat incidente violente între fanii celor doua echipe rivale. Atât fanii timisoreni cât si cei locali au atacat cu pietre, jandarmii fiind nevoiti sa intervina în forta, apelând la bastoane si gaze lacrimogene.

Pe teren, lucrurile pareau sa fie transate repede de Poli Timisoara. În minutul 4, Gigel Bucur a reusit sa deschida scorul din careul mic, dupa o deviere a lui Mansour, si a dedicat reusita colegului sau de atac, Ionel Ganea, care a fost suspendat, vineri, pentru 22 de etape, dupa atacul asupra arbitrului asistent Mudura. Sapte minute mai târziu, Gigel Bucur avea sa mai marcheze o data, dupa ce a facut sah-mat apararea adversa si a sutat din centrul careului de 16 metri , fara sansa pentru Hutan.

Desi debusolate, gazdele aveau sa revina în joc în minutul 22, când capitanul Cristian Todea, venit din spate, a sutat printre fundasii adversi, dupa o centrare venita de pe partea stânga. Imediat dupa pauza, Adrian Baltoi a reusit sa marcheze golul egalizator pentru UTA, însa acelasi atacant avea sa rateze alte trei ocazii uriase, de fiecare data dupa ce a scapat singur cu portarul Popa. Ratarile lui Baltoi i-au costat scump pe elevii lui Marius Lacatus, care în loc sa obtina o victorie, s-au vazut învinsi, în minutul 88, de eroul oaspetilor, Gigel Bucur. Atacantul timisorean a înscris golul victoriei pentru Poli, dupa un contraatac al echipei oaspete, si si-a trecut în cont hat-trick-ul.

Au evoluat echipele:

UTA Arad: Hutan – Balan, Chita, Chirita, Simao – Hora (Hidisan, 75), Todea, Varga, Fl. Dan – Baltoi, Edson (M. Ilie, 12).

Poli Stiinta Timisoara: Popa – Stancu, Ratiu, Luchin (Srhoj, 51), Lotovlevic – Torje (Abiodun, 71), Alexa, Vrsic, Karamyan – Mansour (Rusic, 86), Bucur.

 

Politehnica Iasi – Farul Constanta 1-1

Sase mii de spectatori au asistat cum Politehnica Iasi a remizat, pe teren propriu, cu Farul Constanta. Desi conducerea clubului a cerut o victorie în meciurile cu Farul si cu Dinamo, elevii lui Ionut Popa au fost incapabili de a obtine mai mult de un punct din întâlnirea cu formatia din Constanta.

Dupa o prima repriza anosta si un gol anulat corect constantenilor, oaspetii au reusit sa deschida scorul. Dani Chigou a scapat din marcajul fundasilor gazda, i-a luat fata lui Branet si a marcat cu o lovitura de cap, dupa o centrare de pe partea dreapta, în minutul 53. Poli Iasi a egalat în minutul 67. Radu Ciobanu a sutat de la 25 de metri lateral dreapta, iar Ionut Bâlba a deviat în poarta din interiorul careului.

 

Rapid – Universitatea Craiova      2 – 0

Meci neasteptat de frumos si de echilibrat în Giulesti, unde se credea ca Rapidul va avea o sarcina usoara în fata unei echipe craiovene debusolata si care nu reuseste sa mai gaseasca drumul spre victorie dupa singurele trei puncte obtinute chiar în prima etapa. „Mânjii” Universitatii nu s-au resemnat însa deloc si au reusit un joc foarte bun, chiar daca în final toate cele trei puncte au ramas în Bucuresti.

Daca prima repriza nu a stralucit, lipsind fazele clare de poarta, imediat dupa reluare au aparut marile ocazii. Dar Bornescu parea omul-minune: înca din minutul 47 a deviat în corner o lovitura libera executata foarte bine de Maftei, apoi sutul lui Maldarasanu si, la sapte minute dupa reluare, lovitura de cap aproape perfecta a lui Marius Constantin. Craiova nu gasea drumul spre poarta lui Coman, dar rezista la atacurile giulestenilor. Iar când Costea s-a pomenit într-o pozitie ideala, si-a dat, la propriu, cu stângul în dreptul.

Avea sa vina minutul 76: Dananae comite hent si primeste al doilea cartonas galben, lasându-si echipa în inferioritate numerica. Dar tot nu s-a legat nimic pâna cu opt minute înainte de final. Atunci, brazilianul Cesinha a primit mingea pe la 17 metri, cu spatele din poarta. A tras din întoarcere fix în sticla cu apa a lui Bornescu, lânga bara. Portarul care aparase atât de bine pâna atunci nu a mai avut nicio reactie. 1-0 pentru Rapidul aflat în superioritate numerica.

Craiova are sansa egalarii patru minute mai târziu, pe contraatac. Dani Coman iese si îl blocheaza pe Stoianof în afara careului, mingea ajunge însa la Costea si acesta reia spre poarta goala. Dar între olteni si gol se interpune Maftei. Iar ultimul minut avea sa aduca o schimbare pe tabela de marcaj: Dobroiu intercepteaza, intra în careu si îl executa pe portarul Bornescu . Rapid – Universitatea 2-0, un scor prea mare pentru cum s-au desfasurat ostilitatile pe teren.

Au evoluat echipele:

Rapid: D. Coman – Sapunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovici – E. Dica, C. Lazar (Dobroiu ,70), Maldarasanu (Grigorie ,60) – Cesinha, Mazilu, Burdujan (Buga ,46).

Universitatea Craiova: Bornescu – Dananae, Ciuca, Mitchell,  Rose – Saceanu (Velcovici ,87), D. Stoica – Prepelita (Gargalie ,81)- Dilevski, Dina (Stoianof ,64). Fl. Costea.  

 


Intră acum și în grupul de