Căruțaș rănit grav, după ce s-a răsturnat cu atelajul și a fost prins sub încărcătura de lemne, la ieşire din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Berchişeşti, ce conducea sâmbătă seara o căruță încărcată cu lemne, pe DN 17, în afara oraşului Gura Humorului, s-a răsturnat cu atelajul în rigola din dreapta părţii carosabile, fiind surprins sub acesta.

caruta lemne

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a explicat că imediat la fața locului au intervenit pompierii militari cu modulul SMURD al Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, compus dintr-o autospecială cu accesorii pentru descarcerare şi o ambulanţă, împreună cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

„La sosirea echipajelor, căruţa se afla răsturnată la o diferenţă de nivel de aproximativ doi metri, căruţaşul era surprins sub încărcătura de lemne, iar calul era căzut pe spate şi nu se putea mişca”, a declarat plt. adj. Alin Găleată.

El a mai arătat că echipajele SMURD şi SAJ l-au extras pe bărbat, care era conştient dar a suferit multiple leziuni în urma accidentului, şi i-au acordat primul ajutor medical, după care l-au transportat la spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

De asemenea, pompierii militari, cu ajutorul unui utilaj şi al accesoriilor din dotare, au scos calul şi căruţa din şanţ şi i-au recomandat fratelui căruţaşului, sosit la faţa locului, să cheme un medic veterinar care să acorde asistenţă medicală calului rănit.

Potrivit Poliției Județene, accidentul s-a produs ca urmare a conducerii imprudente și a faptului că bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind  de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au informat reprezentanții Poliției.

 


Intră acum și în grupul de