Şeful ISU Suceava, general Ion Burlui: S-au făcut şapte controale la cluburi. Două au fost amendate, cinci erau închise


Intră acum și în grupul de

Şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că au fost făcute verificări la mai multe cluburi din municipiul Suceava, fiind verificate şi căile de evacuare, şi că au fost aplicate două sancţiuni, discotecii din Casa Culturii şi clubului La Fierărie, în timp ce cinci cluburi au fost găsite închise.

disco

El nu a putut spune care ar fi cluburile din judeţ care respectă întocmai prevederile legale în domeniul pazei şi securităţii la incendiu.

Burlui a recunoscut că până în 1989 în domeniul pazei şi securităţii la incendii situaţia era „riguroasă” şi că acum se merge pe conştiinţă şi pe propria răspundere în acest domeniu.

Întrebat de ce se permite funcţionarea unor asemenea spaţii în condiţiile în care nu au autorizaţie din partea ISU, generalul Burlui a evitat să răspundă şi a subliniat că ISU nu poate închide activitatea unor firme care nu respectă normele PSI.

În ceea ce priveşte situaţia Casei Culturii din Suceava, unde din cauza unui bar, în sala mare accesul se face doar pe o uşă laterală, apropiată de scenă, Burlui a spus că nu poate face verificări decât dacă este sesizat pe adresa de e-mail a ISU Suceava sau prin 112.

Întrebat dacă atunci când constată personal o situaţie de acest gen se autosesizează tot prin e-mail, Burlui a evitat să comenteze.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a intervenit şi a spus că la Casa Culturii nu se mai organizează prea multe spectacole, lăsând să se înţeleagă că nu e o situaţie atât de gravă, dar a anunţat că situaţia Casei Culturii din Suceava va fi verificată în cursul zilei de marţi.

De fapt, prefectul a încercat să anunţe că vor fi verificate toate cluburile şi spaţiile de „show-biz” din judeţ, dar nu a putut să spună câte asemenea spaţii sunt în funcţiune în prezent.

Harasim a spus că va prezenta rezultatele controlului peste câteva săptămâni şi dă asigurări că părinţii copiilor vor avea siguranţa şi încrederea că situaţii de genul celei din Bucureşti nu se va întâmpla şi în Suceava.

Prefectul a precizat că a cerut primăriilor să transmită până marţi după amiaza toate spaţiile de pe raza localităţilor unde se desfăşoară activităţi de club sau sunt organizate spectacole.


Intră acum și în grupul de