Bătrân din Bosanci ademenit că are de primit un supliment la ajutorul de înmormântare, lăsat de escroci fără 2.400 lei


Intră acum și în grupul de

Un bătrân de 86 de ani, din Bosanci, a rămas fără 2.400 de lei după ce a primit în casă două persoane necunoscute care i-au spus că are de primit un supliment de bani ca ajutor de înmormântare pentru soţia sa decedată.

Bani, bancnote

Potrivit IPJ Suceava, fapta s-a petrecut marți dimineața, escrocii profitând de vârsta înaintată și neatenția bărbatului.

Astfel, cele două persoane i-au sustras bătrânului, dintr-o cameră a locuinței, suma de 2.400 lei.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului”, au informat reprezentanții IPJ Suceava.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită să le vândă sau să le ofere anumite bunuri.

„Recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care, de cele mai multe ori, sunt doar un pretext de a pătrunde în locuinţe şi a sustrage bunuri. De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile”, au precizat polițiștii suceveni.

 


Intră acum și în grupul de