Parcul auto al Serviciului de Ambulanta se innoieste cu 24 autosanitare


Intră acum și în grupul de

Un numar de 24 de autosanitare vor ajunge în parcul auto al Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava, dupa ce Ministerul Sanatatii Publice a încheiat licitatia nationala pentru achizitia de ambulante. Ministrul Sanatatii a aprobat lista privind repartizarea acestora catre Autoritatile de Sanatate Publica Judetene, urmând ca aceste institutii sa încheie contracte cu furnizorii desemnati câstigatori, pentru tipurile si numarul de ambulante si autospeciale nominalizate, la preturile adjudecate la licitatie. Directorul ASP Suceava, Odette Nicolae a precizat miercuri ca judetului Suceava îi sunt repartizate 24 de ambulante care vor fi transmise SAJ Suceava fara plata, pe baza de proces verbal de predare-primire, în conformitate cu legislatia în vigoare.

„Este una din cele mai bune vesti pe care le-am primit în ultimul timp, în conditiile în care, prin numarul mic si starea avansata de uzura a ambulantelor existente în acest moment în dotarea SAJ Suceava, asistenta medicala de urgenta desfasurata de acest serviciu s-a aflat mult timp la limita supravietuirii”, a declarat Odette Nicolae. Directorul SJA, directorul Daniel Martiniuc, a precizat ca nu vor veni toate cele 24 de masini împreuna. „E important ca 6 dintre ele sunt cu dubla tractiune de tip B, speciale pentru urgente, si vor fi repartizate în special în zona de munte, adica la Vatra Dornei si Câmpulung, iar una la Suceava”.

Acesta a mai mentionat ca vor fi dotate cu noile masini toate locatiile SIAMUD si completate locatiile SIAMUD din Câmpulung si Gura Humorului. „Pentru început sunt suficiente, vom face fata. Intentionam sa distribuim câte o ambulanta din cele existente deja în parcul nostru în Centrele de Permanenta, unde vrem sa facem câte o micro-statie de raspuns pentru a scadea timpul de raspuns la urgentele majore”, a mai spus seful SJA Suceava. Serviciul Judetean de Ambulanta Suceava are 58 de masini active, la care se vor adauga cele 24.


Intră acum și în grupul de