Bucovina poate fi considerata perla turismului romanesc


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza a fost cel care a deschis oficial Târgul de Turism al Bucovinei. Acesta a declarat ca judetul Suceava are un mare potential turistic si ca numarul turistilor care viziteaza zona ar trebui sa fie mult mai mare, principalul obstacol fiind drumul european E576 ce face legatura între principalele statiuni, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc si Gura Humorului, cu Suceava si Ardealul, si unde se lucreaza la modernizare de mult timp.

Gavril Mîrza a precizat ca turistii nu vin daca nu li se asigura tot confortul de care beneficiaza acasa, si pe drumuri cu „gropi de un metru”. Seful administratiei judetene a precizat ca principala preocupare a CJ este aducerea infrastructurii rutiere judetene la nivelul european si introducerea utilitatilor în toate localitatile judetului. Presedintele CJ Suceava a mai reamintit ca în momentul de fata exista în derulare si un proiect Phare de modernizare a parcarilor de la principalele manastiri monumente istorice bucovinene. În opinia principalului organizator al târgului, Romexpo, Bucovina poate fi considerata perla turismului românesc.

George Cojocaru, directorul Romexpo a mentionat ca pentru promovarea turismului în aceasta zona firma s-a implicat organizând Anul Bucovina. Anul Bucovina cuprinde diferite manifestari cu caracter turistic în localitati bucovinene se va încheia în vara anului 2008 cu o întâlnire a bucovinenilor de pretutindeni. Vineri s-a deschis primul Târg de Turism al Bucovinei, organizat de Romexpo, Consiliul Judetean Suceava si CCI Suceava. La manifestare sunt prezente agentii de turism, reprezentantii mai multor pensiuni si hoteluri din judet si diferite asociatii turistice.


Intră acum și în grupul de