Pe ultima suta de metri scolile au anuntat ISJ ca mai au catedre didactice vacante


Intră acum și în grupul de

Gradul de ocupare a posturilor din unitatile scolare sucevene cu cadre didactice este de 96,2 la suta, a declarat purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Laura Hacman precizând ca în judetul Suceava sunt aproximativ 9091 de norme didactice din care posturi ramase neocupate sunt 346. Cele mai multe posturi ramase neocupate sunt la disciplinele tehnice de specialitate, matematica, fizica si chimie, dar si la disciplinele religie, educatie fizica si sport, învatamânt special, muzica, limbi moderne, economie.

De asemenea sunt si situatii în care posturi de informatica au ramas neocupate la colegii si licee din Falticeni, Câmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei. Purtatorul de cuvânt al ISJ Suceava a mai spus ca cele mai multe posturi ramase neocupate au fost raportate de scoli în cursul acestei saptamâni. Laurenta Hacman a afirmat ca aceste posturi neocupate sunt atât de la unitati scolare din mediul rural, în localitati izolate cu acces dificil, cât si din orase, iar multe din aceste posturi nu se încadrau în preferintele sau optiunile cadrelor didactice sucevene calificate si care se vor încadra spre alte oportunitati de munca.

“Sunt si situatii aparute ca urmare a cererilor de concedii fara plata, cererilor de concediu de studii sau concediilor de maternitate”, a spus purtatorul de cuvânt al ISJ Suceava, care a mai adaugat ca posturile libere vor fi ocupate la propunerea scolilor, cu prioritate, prin plata la cumul a cadrelor didactice si abia în ultima instanta va fi acceptata suplinirea necalificata.


Intră acum și în grupul de