Lungu: Azi nu pot da nici un termen când se va redeschide Bazarul


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu sustine o conferinta de presa la Primaria Suceava.

„Daca mergem pe legislatia ISU, sunt multe de respectat in Bazar, dar am discutat cu cei de acolo si am convenit sa cream cai de acces masinilor ISU, dar vom muta cele 150 de chioscuri si eliberarea hidrantilor si inlaturarea unor improvizatii electrice si separarea bazarelor de acolo.

Am sa propun azi in CL alocarea unei sume de bani pentru a face un gard acolo.Principala problema e reamplasarea chisocurilor de acolo. Nu pot da un termen, acord tot sprijinul pentru comerciantii de acolo si le stam la dispozitie sa se mute si apoi o sa facem o solicitare pentru rdeschidere. Azi nu pot da nici un termen cand se va redeschide Bazarul.

Primaria Suceava e autorizata ISU inca din 2005. Sunt probleme pe care le inteleg si nu fug de responsabilitate. Am fost alaturi de ei dintotdeauna dar acum nu se mai poate. Nu au dreptul moral cei care doresc sa vorbeasca de bazar sa o faca. Dezordinea din bazar au facut-o altii, eu am incercat sa fac ordine.

Azi e o noua sedinta a CL pentru angajarea creditului de 5 milioane lei si sper ca domnii consilieri sa dea un accept intr-un fel sau altul.

Nu sunt avocatul celor de al Bioenergy si sper sa fie ultimul an cand se intampla asta. Cei de la Bioenergy nu au incasat bani de doua luni si dau caldura gratuit. Ar trebui sa fie ultima data cand se va mai intampla lucrul asta. Avem acum un nou operator si nu vor mai fi probleme.

Ma bucur ca a ajuns in fruntea tarii un premier care are expertiza europeana. Am pierdut doi ani de fonduri europene.

Ne-am fi dorit ca in acest an sa schimbam ornamentele de la bradul de Craciun, dar domni consilieri nu au aprobat asa ceva. Am mai cumparat cateva ornamente pe care le vom monta în George Enescu. Ca in fiecare an, speram sa aprindem luminile de sarbatoare pe 1 decembrie.

Legea spune clar ca autoritatile publice locale pot da sume de bani in avans pentru asigurarea de stocuri de combustibili. Salut solutia Guvernului pentru angajarea de credit. Daca licitatia pentru operator era mai rapida, nu se intampla asta. Nu am nici un fel de contract direct cu operatorul.”


Intră acum și în grupul de