Victor Construct şi Conbucovina ameninţă că opresc lucrările pe Traian Vuia. Lungu: „Cer o minimă toleranţă de la Poliţie”


Intră acum și în grupul de

Firmele Victor Construct şi Conbucovina ameninţă că opresc lucrările pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava pentru că ar fi fost amendate cu 42.000 de lei întrucât nu au semnalizat corespunzător lucrările din carosabil.

Cele două firme, care lucrează, printr-un proiect cu finanţare europeană, la refacerea acestei străzi, au anunţat, de joi, că vor opri lucrările şi îşi retrag utilajele, acuzând Poliţia Suceava că a făcut exces de zel.

ion lungu (6)

Reprezentanţii firmelor susţin că, în loc să li se aprecieze efortul de a termina cu mult înainte de termenul stabilit o lucrare importantă, li se pun beţe în roată şi că Poliţia Rutieră, în loc să-i ajute, le caută nod în papură.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că a discutat cu reprezentanţii Poliţiei cărora le-a cerut „o minimă toleranţă” pentru ca lucrările de pe strada Traian Vuia să fie finalizate până la sfârşitul acestei luni, în condiţiile în care vremea este prielnică.

„Cer o minimă toleranţă de la Poliţie”, a spus primarul care a menţionat că dacă întreaga stradă era blocată pentru execuţia lucrărilor, tot oraşul era blocat.

El a mai spus că ar fi bine ca Poliţia să nu caute nod în papură.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, în data de 5 noiembrie, în jurul orelor 12.00, echipajele de poliţie rutieră aflate în trafic au constatat faptul că pe strada Traian Vuia unde se efectuează lucrări pe partea carosabilă nu sunt îndeplinite condiţiile legale privind semnalizarea motiv pentru care a fost contactată administraţia firmei care execută lucrarea şi i s-a pus în vedere să remedieze deficienţele.

Cu toate acestea, firma nu s-a conformat şi în data de 6 noiembrie s-au aplicat firmei Conbucovina Suceava două amenzi, fiecare în valoare de 10.500 lei pentru nesemnalizarea lucrărilor  pe partea carosabilă şi pentru nerespectarea condiţiilor impuse prin avizul acordat de poliţia rutieră pentru că nu au fost create facilităţi pentru pietoni – pasajele sau podeţe de trecere peste zona lucrărilor din carosabil şi de pe trotuar.

Ulterior, în 9 noiembrie, a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţii firmei Victor Construct Botoşani, ai Primăriei Suceava şi Poliţiei Rutiere, fiindu-i pus în vedere constructorului să semnalizeze regulamentar lucrarea pentru prevenirea unor evenimente rutiere.

Cu toate acestea, în 10 noiembrie deficienţele nu au fost remediate, aplicându-se o sancţiune contravenţională în valoare de 10.500 lei pentru nesemnalizarea lucrărilor  pe partea carosabilă.

Mai mult, în data de 11 noiembrie, prin serviciul 112, un cetăţean a sesizat că pe strada Traian Vuia se circulă cu greutate şi în condiţii de risc rutier din cauză că lucrările la partea carosabilă nu sunt semnalizate corespunzător de către executant.

Reclamantul a invocat inclusiv că a fost pe cale să fie implicat într-un eveniment rutier cu un  vehicul de mare tonaj tocmai din cauza lipsei semnalizării corespunzătoare a lucrării.

Echipajul de poliţie dirijat la faţa locului a constatat încălcarea legislaţiei privind semnalizarea lucrării şi a aplicat executantului o sancţiune contravenţională  în valoare de 10.500 lei.

Lucrările din acest proiect cu finanţare europeană prin care sunt modernizate mai multe străzi din Suceava sunt executate de firma Victor Construct Botoşani care a câştigat licitaţia cu preţul de 19,8 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de