Județul Suceava, sub Cod Galben de ploi și vânt, până duminică. La munte sunt așteptate ninsori


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori în zonele montane şi submontane, care cuprinde și județul Suceava.

Potrivit meteorologilor, începând de vineri noapte și până duminică la ora 12.00, va ploua în vestul, nord-vestul şi nordul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp.

cod galben

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie), în Munţii Apuseni şi grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1800 m în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii mixte sunt posibile duminică, 22 noiembrie, şi în zonele de deal din vestul şi nordul teritoriului.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55…60 km/h. La munte, cu precădere în zona înaltă va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, trecător viscolind ninsoarea.

Meteorologii au emis și un Cod Portocaliu de vreme rea. Pe parcursul zilei de sâmbătă (21 noiembrie) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie) în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj şi Sălaj se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 70 l/mp.


Intră acum și în grupul de