Fotbal. Cupa UEFA – Blestem nordic!


Intră acum și în grupul de

Dinamo-Elfsborg 1-2 Spunea cineva, persoana importanta, ca Dinamo este o echipa foarte buna, spectaculoasa, care joaca foarte bine, însa numai în meciurile în care adversarii îi faciliteaza acest lucru. Cu suedezii de la Elfsborg nu s-a întâmplat deloc asa, oaspetii din Scandinavia venind în România foarte îndârjiti si motivati, fapt care pe alb-rosii i-a cam luat prin surprindere. În loc de pronosticatul 4-0, campioana României este foarte aproape de a rata si calificarea în grupele Cupei UEFA. Ceea ce începe prost în fotbalul românesc se termina si mai prost.

Înfrângerea Stelei în deplasarea de la Praga, în primul meci din grupele Ligii Campionilor, urmata de demisia lui Gica Hagi, a continuat cu un neasteptat esec pentru Dinamo în prima mansa a turului I al Cupei UEFA, 1-2 cu Elfsborg. Claudiu Niculescu a deschis scorul în minutul 8 si meciul cu final trist în fata celor de la Lazio parea deja departe de memoria fanilor. A urmat însa o dubla a lui Keene (minutele 10 si 31), ramasa fara replica din partea “câinilor” si Dinamo este foarte aproape de a rata, în mai putin de doua luni, al doilea obiectiv major al sezonului, calificarea în grupele UEFA. A fost primul meci european al lui Walter Zenga pe banca dinamovistilor, dupa acel 5-2 reusit în întrecerea interna la Iasi.

“Daca nu erau probleme si Dinamo mergea bine, eu nu eram, era tot antrenorul dinaintea mea. Va fi dificil, dar calificarea nu este jucata, iar campionatul intern este lung. Jucatorii si-au dat silinta, dar atât s-a putut, nu este vorba de niciun blocaj psihic”, a declarat italianul dupa meci. Suporterii dinamovisti si-au respectat “blazonul” si la acest meci, luându-se la bataie cu stewarzii, înaintea meciului cu Elfsborg. Conflictul a fost declansat dupa ce ultrasii de la peluza I au vrut sa puna un banner, moment în care stewarzii au intervenit. Revoltati, fanii au sarit la bataie împotriva oamenilor de ordine.

În cele din urma, fanilor li s-a permis instalarea bannerului, iar spiritele în tribuna s-au calmat cel putin pâna în momentul în care a devenit clar ca rezultatul meciului va fi defavorabil pentru Dinamo. 17 Nentori, Knatspirnufelag, Elfsborg… Ziua de azi este una pe care dorim sa o uitam cât mai repede cu putinta. Dinamo a fost învinsa de o echipa anonima. Dupa ce în prima repriza am trecut de la extaz la agonie, partea a doua a însemnat o etalare a impotentei colective din partea echipei care nu demult aducea 50.000 de suporteri în tribunele fostului “23 August”. Joi seara au asistat la meci de zece ori mai putini dinamovisti, care au avut la finalul partidei 11 motive sa fie dezamagiti de ce au vazut pe gazon. Au evoluat echipele: Dinamo: Lobont – Galliquio, Lucian Goian, Stefan Radu, Pulhac – Oprita (Margaritescu, 46), Adrian Cristea, Ropotan, C. Munteanu ( Izvoranu, 69) – Niculescu (Fl. Bratu, 46), Danciulescu. Antrenor: Walter Zenga. Elfsborg: Wiland – M.Andersson, Bjorck, Augustsson, Karlsson – Jari Ilola, Anders Svensson, Ishizaki (Bajrami, 90), Mobaeck – D. Alexandersson (Avdic, 84), James Keene (Berglund, 81). Antrenor: Magnus Haglund.


Intră acum și în grupul de