Eroul Ioan Grosaru a fost inmormantat cu toate onorurile cuvenite


Intră acum și în grupul de

Sublocotenentul post mortem Ioan Grosaru a fost înmormânat, marti, la prânz, cu onoruri militare în apropierea monumentului eroilor din satul natal, Paiseni, comuna Cornu Luncii, fiind condus pe ultimul drum de aproape toata suflarea satului. Slujba de înmormântare a fost oficiata în curtea bisericii din Paiseni de un sobor de preoti în frunte cu protopopul de Falticeni, Gheorghe Bradatanu, care, în finalul serviciului religios a evocat curajul, daruirea si priceperea în ale scrisului ale fostului militar. La slujba au fost prezenti fosti colegi ai lui Ioan Grosaru, de la Batalionul 32 din Timisoara, iar camarazii din teatrul de operatiuni din Irak au transmis un mesaj prin care au adus un omagiu fostului lor coleg, despre care au spus ca era un bun militar, „un ostean cumpatat” cu un calm care dadea încredere.

Totodata, ei au evidentiat talentul de scriitor al lui Ioan Grosaru care „a lasat poezii care rascolesc”. Au mai transmis mesaje de condoleante familiei militarului ucis în Irak în misiune atât seful Statului major al fortelor terestre, general Teodor Frunzeti si secretarul de stat în Ministerul Apararii, Cornel Dobritoiu.

Cei doi au vorbit de curajul lui Grosaru si au reamintit ca militarii români se afla în teatre de operatiuni în strainatate pentru a apara libertatea. La slujba au participat, printre altii, ofiteri în rezerva si retragere din judetul Suceava, reprezentanti ai Asociatiei Cultul Eroilor, directorul CJ SUceava, Catalin Nechifor, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, Mihai Vitcu, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur si deputatul Romica Andreica. Militarul sucevean mort în Irak a fost îngropat în apropierea monumentului eroilor din Paiseni, iar garda militare a tras trei salve de onoare, fiind apoi intonat imnul national. Corpul militarului ucis vineri în Irak în urma unui atentat terorist a fost adus luni dupa amiaza, pe Aeroportul „Stefan cel Mare” din Suceava, iar un sobor de preoti în frunte cu IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a oficiat o slujba de pomenire a sublocotenentului post mortem Ioan Grosaru.

Dupa oficierea slujbei religioase de pe aeroport au fost citite ordinul ministrului Apararii de ridicare a caporalului Ioan Grosaru la gradul de sublocotenent si decretul de conferire a ordinului Steaua României în grad de cavaler pentru militari cu însemn de razboi. Ulterior, prefectul de Suceava Orest Onofrei a citit mesajul primului ministru Calin Popescu Tariceanu, în care acesta a elogiat activitatea lui Grosaru, iar la rândul sau, ministrul Apararii a spus, în mesajul sau, ca ar fi preferat sa-i strânga mâna barbateste pentru misiunea îndeplinita impecabil si ca pierderea unui camarad este o pierdere grea pentru toti. Ioan Grosaru a murit vineri în urma exploziei munitiei de la bordul transportorului amfibiu blindat în care se afla în timpul unei misiuni în sudul Irakului.


Intră acum și în grupul de