Bărbat din localitatea suceveană Climăuți trimis în judecată pentru contrabandă cu țigări de aproape 95.000 lei


Intră acum și în grupul de

Adrian Ivanov, din localitatea suceveană Climăuți, a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava după ce anul trecut polițiștii de frontieră au constatat că a transportat mai multe colete în care se aflau țigări de contrabandă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la data de 27 august 2014, polițiștii de frontieră din Rădăuți au observat mai multe persoane care transportau, cu o căruţă, colete de culoare neagră, fapt pentru care au procedat la supravegherea zonei.

tigari caruta

Astfel, polițiștii au văzut patru persoane care se deplasau din direcţia localităţii Climăuţi spre linia de frontieră, în şir indian, iar când au ajuns în dreptul acesteia, i-au pierdut din vedere, din cauza vegetaţiei dense.

Ulterior, respectivele persoane au reapărut având asupra lor câte un colet voluminos, de culoare neagră. Polițiștii au reușit să-l recunoască pe unul dintre contrabandiști, acesta fiind Adrian Ivanov, însă nu au reușit să-i prindă pe cei patru bărbați. Ei au aruncat coletele cu ţigarete şi au luat-o la fugă.

În urma cercetării zonei, polițiștii de frontieră ajutați de câinele de urmă, au ajuns până la domiciliul numitului Adrian Ivanov.

„Cu ocazia cercetării la faţa locului au fost identificate un număr de patru colete de formă paralelipipedică, învelite în folie de polietilenă, de culoare neagră, lipite cu bandă adezivă şi prevăzute cu câte două chingi din material textil”, se arată în comunicat.

Sursa citată a menționat că în cele patru colete se aflau 8000 de pachete de ţigarete marca „Viceroy”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina, prejudiciul produs Statului Român ridicându-se la suma de 94.668 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi. (M.T.)

 


Intră acum și în grupul de